Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Eva O’Neills oro för nära vännen – situationen går inte att förneka

03 mar, 2024, 20:02 
Vendela Lönnqvist
TT
Det är oroligt i det brittiska kungahuset…
Annons

Det har varit riktigt skakigt i det brittiska kungahuset den senaste tiden.

Kung Charles efter cancerbeskedet: ”Börjat gråta”Brand logo
Kung Charles efter cancerbeskedet: ”Börjat gråta”

Kung Charles drabbad av cancer

Inte nog med oron över kung Charles, som nyligen diagnostiserats med cancer och därmed påbörjat behandling – en nyhet som kom strax efter att han opererat sig för förstorad prostata – även prinsessan Kate har genomgått en mycket omtalad och hemlig bukoperation.

Beskedet om kung Charles cancer kom inte ens ett halvår efter att hans mors, drottning Elizabeth II, död. Sjukdomsbeskedet gjort att den relativt nykrönta kungen tvingats avbryta sina kungliga uppdrag för att fokusera på sin hälsa.

Oron för prinsessan Kate

Istället får prins William ta över sin fars uppdrag, men har även han ställt in på grund av ”personliga orsaker”, vilket många teoretiserar har att göra med hans fru Kates operation.

Annons

Det är alltså många britter som nu oroar sig över vad det egentligen ör som pågår i det brittiska kungahuset.

Eva O'Neills relation till Charles

En av dem som personligen står nära kungen är ingen mindre än Eva O’Neill, mamma till prinsessan Madeleines make Chris O’Neill.

Hon har haft en vänskaplig relation med Charles sedan långt tillbaka, även om det under en period ryktades om att de haft en romans.

– Jag har känt prins Charles i många år, men bara på grund av välgörenhet jag har varit involverad i, har den mycket anonyma Eva tidigare sagt.

Vem är Eva O'Neill?

Eva O’Neill är som bekant mystisk. Ett societetslejon av rang – men det är knappt känt hur gammal hon är eller var hon föddes någonstans.

Hon beskrivs ofta som ”oerhört socialt skicklig” och har en mycket imponerande krets omkring sig.

Och även om hon må vara anonym, går det nog att gissa sig till att hon må vara orolig över sin vän kung Charles under dessa tuffa tider.

Annons