Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ewa Westling i känslostorm – händelsen med Victoria blev för mycket

02 jun, 2024, 05:00 
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och Ewa Westling
Ewa Westling håller sig undan det kungliga strålkastarljuset trots att hon är mamma till en prins – men här klev hon fram, med stora känslor.
Annons
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Ewa Westling har ingått i kronprinsessan Victorias närmaste krets i över 20 år, ändå ser vi henne sällan.

Ja, prinsmamman är en privat figur som föredrar det lugna livet i Ockelbo framför alla nyfikna blickar i Stockholm.

Men visst händer det att vi ser henne och ett tillfälle sticker ut – då Ewa första gången visade sina känslor för Victoria offentligt.

Här kan Ewa Westling inte dölja känslorna

Det är vitt känt att kronprinsessan och Ewa har en mycket nära relation där den starka grunden kommer från den första tiden Victoria och Daniel började träffas.

Annons

Då - när allmänheten inte visste om att Victoria och Daniel hade en relation - öppnade hon upp sitt hem så att det framtida kronprinsessparets kärlek kunde frodas.

Och på den vägen är det. Victoria och Daniel har fortfarande Ockelbo som andningshål där de kan pusta ut, långt ifrån kamerablixtar och stressen som storstaden kommer med.

Och det var också här, i Ockelbo, som vi fick se ett mycket speciellt tillfälle mellan Victoria och Ewa – där den sistnämnda för första gången visade sina starka känslor för svärdottern offentligt.

Året var 2011, det vill säga ett år efter kronprinsessbröllopet, och Victoria och Daniel var i kommunen på offentligt besök.

Annons

Här, under ett mingel i Wijs trädgårdar, går Ewa plötsligt fram till Victoria och omfamnar henne mitt framför alla fotografer, vilket Expressen skrev om vid tillfället.

Victoria ska ha kontrat med att viska något i sin svärmors öra som följdes av skratt och ytterligare en kram mellan kronprinsessan och prinsmamman.

Ewa Westling, kronprinsessan Victoria, Olle Westling och Daniel Westling promenerar
En av de första TT-bilderna på Ewa Westling och kronprinsessan Victoria, från 2004. Foto:Erika Stenlund

Ewa Westlings diskreta stil

En stor gest för den annars så offentligt återhållsamma Ewa, men som går helt i linje med hennes nära relation med Victoria. En relation som är intakt än i dag. Vid stora kungliga händelser, som prins Daniels 50-årsgalej på slottet i fjol, har Ewa en självklar plats.

Annons

Men om möjligt undviker hon helst strålkastarljuset. På Daniels fest gjorde hon en mycket diskret entré i en bil med tonade rutor som nästan gick obemärkt förbi.

Ewa och Olle Westling sitter i en bil
En tydligt representation av hur Ewa Westling tacklar det kungliga livet – helst under radarn. Foto:Magnus Lejhall

Det här visar Ewas föredragna stil, som en självklar stöttepelare för sin son och hans fru, men utan allt ståhej som det kungliga rampljuset kommer med.

Foto: TT

Annons