Ewa Westling orolig för prins Daniel

Ewa Westling orolig för prins Daniel

Ett besked om prins Daniel väckte oro. Det var jobbiga timmar för Ewa Westling i Ockelbo.
Svensk Dams chefredaktör efter prinsparets coronabesked: ”Kan få digra konsekvenser”
Slå på ljud

Prins Daniel är en frisk och kry person. Men sedan sin njurtransplantation 2009 kommer han alltid att omgärdas av vissa orosmoln. Vi vet att coronaviruset slår extra hårt mot människor med bakomliggande sjukdomar.

Så igår, när hovet skickade ut sitt pressmeddelande, skänkte nog många en extra tanke till just prins Daniel.

LÄS OCKSÅ: Drottningen gjorde pinsam miss inför alla

Stor oro för prins Daniel – speciellt för mamma Ewa Westling

"Onsdagen den 25 november satte sig DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i karantän efter att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19. Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn", skrev hovet i utskicket.

"Smittspårning är inledd under överinseende av den Kungl. Familjens livmedikus. DD.MM. Konungen och Drottningen samt DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel, som ingår i smittspårningen, kommer under torsdagen att testa sig."

Daniel och resten av kungafamiljen (exklusive prinsessan Madeleine) hade träffats i samband med att drottning Silvias bror Walther begravdes för en vecka sedan. Därför förelåg en smittorisk.

Drottning Silvia har tidigare beskrivit hur hon känner en extra stark oro för sin svärson.

– Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, har Silvia sagt till Aftonbladet.

Hemska timmar för familjen Westling

Prins Daniel och hans mamma Ewa Westling.

Det kan inte ha varit lätt för Ewa Westling!

Men man får inte glömma Daniels föräldrar mitt i allt detta. Ewa Westling och hennes make Olle svävade såklart i ovisshet där, timmarna då de väntade på att få veta om deras son bar på det förhatliga viruset. Tack och lov kom beskedet senare samma dag. Daniel var inte smittad och kunde fortsätta leva livet som vanligt.

Det var pappa Olle Westling som donerade njuren som räddade Daniel. Om detta berättade Olle när han gästade Njurmedicinskt Vårmöte i Gävle i fjol.

– Det är absolut det bästa jag gjort i hela mitt liv, sa Olle enligt tidningen Dialasen.

– Efter det har allt varit felfritt. Idag mår både jag och Daniel jättebra, har Olle berättat.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om bilden på prinsessan Sofia