Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Exklusiv intervju med Märtha Louise och Shaman Durek

20 maj, 2019, 08:26 
AvAnna von Koch
prinsessan märtha louise shaman durek exklusiv intervju
✔️"Jag kände bara wow".✔️Så möttes de. ✔️Så tycker Märtha Louises barn om mammas nya kärlek.
Annons

Prinsessan Märtha Louise, 47, strålar av lycka när Svensk Damtidning möter henne för en exklusiv intervju i en modernt inredd vindsvåning i centrala Köpenhamn.

Lyckan stavas förstås Shaman Durek, eller Durek Verrett, 44, som han egentligen heter, och som nu sitter tätt intill henne i en soffa och håller hennes hand.

– Durek är min tvillingsjäl. När jag mötte honom kändes det som om jag hade hittat hem. Våra själar kände igen varandra, säger Märtha Louise.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

De nickar åt varandras svar samtidigt som de ger varandra kärleksfulla blickar.

Så träffades Märtha Louise och Shaman Durek

Den andlige ledaren ler, när han tänker tillbaka på deras första möte hemma hos honom i Los Angeles för ett år sedan.

– Märtha hade på sig en blus och när jag såg in i hennes ögon kände jag bara ”wow”. Jag kände och visste något, men jag hade inte tid att sitta ner och analysera vad det var just då, säger Durek.

prinsessan märtha louise shaman durek
Svensk Damtidnings reporter Anna von Koch träffade Märtha Louise och Shaman Durek i Köpenhamn.

Märtha Louise var ditbjuden av sin väninna Milana Snow, skådespelerska, modell och healer, eftersom hon tyckte att de borde träffas. Märtha Louise och Durek blev genast nära vänner och vänskapen utvecklades så småningom till något ännu djupare. Nu jobbar de även tillsammans och har precis genomfört sin första andliga kurs ihop med runt 50 deltagare.

Annons

För en vecka sedan släppte de kärleksbomben på Instagram, och prinsessan skrev bland annat att Durek får henne att inse att villkorslös kärlek verkligen existerar. Med honom kan hon vara sig själv och inte låtsas. Märtha Louise och Durek delar inte bara den djupa andliga sidan utan har även liknande intressen. De tycker om att vara hemma, påta i trädgården, rida – och att leka.

– Jag har alltid varit väldigt lekfull, men jag har länge tryckt tillbaka det. Nu klättrar jag gärna i träd med mina barn, säger prinsessan .

Det är viktigt att vara lekfull, menar Durek. För om man bejakar barnet inom sig, så kommer man också i kontakt med den kreativa energin. Han berättar att de älskar att besöka ”escape rooms” tillsammans.

– Jag är ett stort barn. Jag spelar tv-spel, ritar, målar, lägger pussel och gungar.

“Han är jättebra med barnen”

Märtha Louise ler:

– Ja, han är jättebra med barn och barnen älskar honom!

Annons

Durek har inte fått några egna barn, men han ser sina två systerdöttrar som sina barn.

Durek har precis varit med Märtha Louise i Norge och träffat sina nya svärföräldrar; kung Harald och drottning Sonja. Många skulle kanske bländas av att bli tillsammans med en prinsessa, men inte Durek. För honom är det precis tvärtom:

– Jag växte upp i en väldigt välbärgad och aristokratisk familj. Min pappa David Verrett var ingenjör, arkitekt och multimiljonär, och vi hade det största huset där vi bodde utanför San Francisco. Vi hade flera hus, yachter och barnflickor, och jag tilläts aldrig ha jeans utan fick gå klädd i kostym.

– Jag fick lära mig rida, spela piano och saxofon, och det var mängder med regler; till exempel fick jag lära mig att uppföra mig väl och sitta rak i ryggen. Och det kommer ju väl till pass nu, säger Durek och blinkar åt sin prinsessa.

När andra pojkar gick med sina pappor på baseboll, fick Durek gå med en manlig anställd medan hans pappa gick på Wimbledon. Men Durek ogillade överflödet, och han brukade ge bort sin veckopeng till de hemlösa han mötte.

Annons

– Jag klarade inte av människorna på country cluben, som gärna visade upp sina dyra klockor. Jag ville ha äkthet, och det var det första av många saker jag gillade med Märtha. Hon har ingen Rolex och hon flashar inte med att hon är prinsessa, hon är äkta!

prinsessan martha louuse shaman durek
Märtha Louise och Shaman Durek berättade öppen om sin kärlek – och framtidsplanerna.

Durek beskriver prinsessan Märtha Louise som en väldigt stark, lekfull och intelligent person, som har ett stort hjärta och mycket medkänsla för alla hon möter.

– Märtha har ju en förmåga att se rakt igenom människor och hon har hjälpt mig att hitta djupare nivåer av mig själv.

I dag bor prinsessan Märtha Louise i Norge med sina barn på halvtid, medan Durek är på väg att köpa en ny bostad i Los Angeles. Att inte vara nära varandra tar på krafterna, menar han:

– Det är väldigt utmanande att ha ett distansförhållande, och det smärtar…

Märtha Louise och Durek säger visserligen att de lever i nuet, men tankar på framtiden finns visst där ändå:

– Jag kan absolut tänka mig att bli sambo med Durek, säger Märtha Louise.

– Va, kan du, säger Durek, glatt överraskad.

Och med en mormorsmor som föddes i Norge och emigrerade till USA, kanske cirkeln snart är sluten.

Foto: Håkan Bengtsson

Annons