Märtha Louises nya kärlek är shaman – vi reder ut vad det betyder!

Märtha Louises nya kärlek är shaman – vi reder ut vad det betyder!
Märtha Louises nya pojkvän är en världsberömd shaman som påstår sig kunna tala med andar. Men vad innebär det egentligen att vara en shaman och vad är schamanism? Vi berättar allt ni behöver veta.
Annons

Nyheten slog ner som en bomb. Prinsessan Märtha Louise av Norge har hittat kärleken igen efter uppbrottet från Ari Behn 2016. Men det är inte vem som helst som fångat hennes hjärta, den lycklige heter Durekt Verett och är – shaman.

Annons

Märtha Louise har faktiskt synts officiellt med sin kärlek innan relationen blev känd. Shaman Durek gästade nämligen tv-showen Skavlan tillsammans med Märtha Louise i mars tidigare i år, men då sa de att de endast var kollegor.

Märtha Louise
Märtha Louises nya pojkvän är schaman.

Det som nu hamnar i fokus när Märtha Louises pojkvän avslöjas är hans speciella titel inom schamanismen. Men vad är egentligen schamanism och vad innebär det att Shaman Durek är shaman?

Tror på osynliga andar

Schamanismen är en mycket gammal tro. Religionshistoriker uppskattar att den uppstod redan under jägarstenåldern för minst 20 000 år sedan. Religionen är fortfarande utbredd bland ursprungsbefolkningarna i Syd- och Nordamerika samt i vissa delar av Asien.

Schamanism är nära sammankopplat med animism som betyder att man tror att naturen är besjälad och har liv. Man tror också att världen är fylld av osynliga andar och krafter som kan påverka människor.

Märtha Louise har skrivit flera böcker, varav en heter "Möt din skyddsängel" där hon går in på hennes tro att hon kan kommunicera med hästar, avlidnas andar och änglar.
Märtha Louise har skrivit flera böcker, varav en heter “Möt din skyddsängel” där hon går in på hennes tro att hon kan kommunicera med hästar, avlidnas andar och änglar.

Trollpräst eller doktor?

Shamanens roll i religionen är att vara en länk mellan den verkliga världen och andevärlden. Personen anses ha speciella egenskaper och står i direkt kontakt med andevärlden. Schamaner kallas även för för trollpräster och doktorer. Shaman Durek är alltså en av alla dessa schamaner och hon är sjätte generationen schaman.

Shamanerna anses komma i kontakt med andevärlden genom att de uppnår ett extatiskt tillstånd genom en seans. Tanken är att shamanens själ lämnar kroppen och beger sig till den andliga världen.

Märtha Louises pojkvän Shaman Durek.
Märtha Louises pojkvän Shaman Durek.

Förmågan att kunna förflytta sin själ till andevärlden sägs gå i arv till shamanens barn och Märtha Louises pojkvän Shaman Durek är sjätte generationen shaman. I en intervju som Shaman gjort med Ocean Life säger han att han kan kommunicera med träd, blommor och djur.

– Jag kan läsa dina tankar. Inte dina aktiva tankar, men de tankarna som du har tänkt tidigare som snurrar runt. Jag har också förmågan att kommunicera med trädens, blommornas och djurens själar, säger Shaman Durek.

Gwyneth Paltrow är en av många som sökt hjälp hos Shaman Durek.
Gwyneth Paltrow är en av många som sökt hjälp hos Shaman Durek.

Folk söker vägledning och hjälp hos schamaner för att de tror att de kan bota sjukdomar, men också för att de via shamanerna kan få kontakt och budskap från sina avlidna släktingar. Märta Louises pojkvän Shaman Durek är världsberömd och många kända personer har gått till honom, bland annat Gwyneth Paltrow.

 

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Märtha Louises nya kärlek är shaman – vi reder ut vad det betyder!”

 1. George PlachcinskiN skriver: 14 maj, 2019

  How very nice to visit your great country of Sweden, meet the beautiful & sincere people, however….as in Canada, I come upon the daily “sensational” news (they SELL everywhere!) as in this example.
  As for Miss Paltrow: there are many children in need in this world, not to mention your native country! I recognize, however, and respect: your time, your money.
  Shaman Durek: any chance for an appointment “on the house”?


 2. Ina skriver: 14 maj, 2019

  Jeg kunne godt lide at vide hvad Kongen og Dronningen tænker om det her – hmm


 3. Bror skriver: 14 maj, 2019

  Schamanism i en sekulariserad form finns mycket närmare oss i vår vardag än vi i förstone vill och kan tro. Och vi påverkas alla av dess onda verkningar.
  Så är exempelvis det politiska ledarskap som utövas av den nuvarande amerikanske presidenten politisk schamanism i sin mest renodlade form. Primärt riktar sig hans budskap inte till förnuftet utan till känslan. Den högre insikt som då förmedlas, och är fördold för gemene man, kan därför inte göras till föremål för rationellt tänkande.
  Som mottagare av dessa uppenbarade sanningar kan man bara tro och bejaka. Allt annat är förräderi och ska bestraffas som sådant. Hang´m high!


  1. Birthe Vejrum skriver: 14 maj, 2019

   :-)!


 4. PernillaA skriver: 14 maj, 2019

  jag undrar vad en blomma har för dolda tankar


  1. Birthe Vejrum skriver: 14 maj, 2019

   De trives i hvert fald bedst med flere af samme art samlet. 🙂


 5. PernilkaA skriver: 15 maj, 2019

  Bror klok kommentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar