Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Experten går ut med sanningen om Sofia – så påverkas Carl Philip

16 maj, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Prins Carl Philip har mycket att tacka prinsessan Sofia för, menar hovexperten.
Annons

Kyrkklockorna ekade över Stockholms stad den 13 juni 2015 – en prins hade gift sig!

Det var prins Carl Philip som sa ja till sin kärlek, före detta Sofia Hellqvist, och numera prinsessan Sofia i Slottskyrkan.

Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Så många barn har Carl Philip och Sofia

Det dröjde inte längre än ett år innan paret välkomnade sin första son, prins Alexander. Ett år senare kom prins Gabriel och 2021 föddes parets tredje och yngsta son, prins Julian.

Sofia och Carl Philip är ett riktigt radarpar som ofta syns ihop på både offentliga sammanhang, men också på mer privata bilder från Älvdalens djupa skogar, där de gillar att ta sig ut för att vandra – långt bort från pressens kameror och hovets måsten.

Prinsparets hälsning på födelsedagen

Annons

Då skickade prinsparet en hälsning från Ribbåsfallet i Älvdalen, inte långt från den fäbod de båda nyligen blev ägare till.

Hovexperten om första mötet med Carl Philip

Prinsens födelsedag blev även uppmärksammat i andra medier. TV4:s Nyhetsmorgon valde att bjuda in Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson i samband med 45-årsdagen.

Där berättade hon om första mötet med prins Carl Philip:

– När jag träffade Carl Philip första gången var han ganska blyg, han var inte jätteintresserad av att stå i strålkastarljuset. Han förstod ju att han var tvungen att göra det, säger hon.

Hon förklarar att prinsen var väldigt eftertänksam och försiktig med sina svar, eftersom han inte riktigt var van vid uppmärksamheten från mediernas kameror och mikrofoner.

Annons

Prinsessan Sofia en trygghet

Idag ser Carl Philips medievanor däremot helt annorlunda ut – och mycket har han Sofia att tacka för, menar Jenny.

– Men när jag tittar på honom nu är det nästan som en annan person. Han har mognat, han är säker, han är trygg. Jag tror det var kungen som någon gång sa att Bernadotterna mognar sent, säger Jenny och fortsätter:

– Sedan tror jag att prinsessan Sofia spelat en jättestor roll i hur prinsen känner sig i den här situationen, i den här offentliga rollen. Jag tror att, är man ett team som jobbar med det här, så är man mycket mer trygg för det finns alltid någon som kan fylla i, ta över eller föra samtalet framåt. Man kan alltid bolla idéer, och de här två är ett jättebra team.

Jenny säger i intervjun med Nyhetsmorgon att Sofia utstrålar drivkraft och är som person väldigt framåt, vilket i sin tur har lett till att Carl Philip känner sig mer trygg i rollen och hur han beter sig, vad han gör och hur.

Annons