Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Extrema teorin: Detaljen avslöjar dolda sanningen om Charles livvakter

22 sep, 2022, 10:30 
Kung Charles och hans livvakter

Beteendet kopplas till Vladimir Putin.

Annons
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationenBrand logo
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen

Kung Charles säkerhetsteam har anklagats för att ha vapen förklädda till paraplyer och fejkhänder. Vakternas beteenden förbryllar nu världen och de senaste dagarna har en rad olika teorier tagit form.

Nu sprids en ny extrem teori som kopplas till vakternas rörelsemönster. De har nämligen ett säreget sätt att gå, där vänstra armen svänger som vanligt medan högra befinner sig i ett stillsamt tillstånd.

Beteendet kopplas till Vladimir Putin

Gången påminner om den som KGB-agenterna hade i forna Sovjetunionen, och många tycker även att vakterna rör sig på ett liknande sätt som Rysslands president och tidigare KGB-agenten Vladimir Putin.

Annons

Det har tidigare spekulerats i att högerarmen hänger i en stilla position för att snabbt kunna nå ett dolt vapen. I Vladimir Putins fall har många också trott att det berott på Parkinsons sjukdom.

Vladimir Putin
Vladimir Putin brukar låta högra armen hänga stilla när han går.

Forskarnas galna upptäckt – stärker teorin

Rörelsespecialisten Bastiaan Bloem har tillsammans med några kollegor studerat KGB-agenters rörelsemönster och även kommit över en manual som styrker vapentesen.

”Enligt denna handbok instruerades KGB-arbetare att hålla sina vapen i höger hand nära bröstet och att gå framåt med ena sidan, vanligtvis den vänstra, vilket förmodligen tillät dem att dra pistolen så snabbt som möjligt när de konfronteras med en fiende”, skrev de i British Medical Journal 2015, enligt sajten Ladbible.

Annons

Det går inte slå fast att det finns någon sanning i teorin, varken bland kung Charles livvakter eller Vladimir Putins gångstil, men många hävdar att tesen är intressant – och betydligt rimligare än pistolparaplyer.

Kung Charles livvakter
Livvakternas rörelsemönster har fått fart på en extrem teori som kopplas till Vladimir Putin.

Foto: TT/Tiktok

Annons