Familjebilden vi aldrig sett avslöjas under kungens jultal

Familjebilden vi aldrig sett avslöjas under kungens jultal
NU GRATIS

Det var Sollidensommar. Det var semester. Och nu, ett halvår senare, får vi veta att en gruppbild togs på hela den kungliga klanen! En bild vi aldrig tidigare sett...

De allra finaste bilderna placerar många på sitt skrivbord, för hela jobbgänget att beskåda. Och kung Carl Gustaf verkar inte vara något undantag. Under hans jultal fick vi se vilka bilder han valt att rama in. Den ena är en älskad och hyllad bild på hans fru, drottning Silvia. Men den andra, där hela den kungliga skaran samlats på en bild, har vi aldrig fått se!

Däremot känner vi igen deras kläder och platsen för bilden från andra fotografier tagna i somras…

För under kungafamiljens semester på Solliden tas alltid en gruppbild. Fotografen och de kungliga föräldrarna får jobba tillsammans för att samla hela den pigga barnaskaran på ett härligt kort! Men de lyckas alltid och hyllas ofta för sina sommarbilder. Men i år skedde något annat. En av bilderna, endast tagen på prinsessan Madeleine med familj, kablades först ut i samband med nyheten om deras Florida-flytt.

Prinsessan Leonores i rosa klänning syns i prinsessan Sofias knä på den nya bilden.

Prinsessan Leonores i rosa klänning syns i prinsessan Sofias knä på den nya bilden. Men det var denna bild som hovet valde att visa.

Några veckor senare fick vi se ytterligare två bilder, denna gång på prinsparet samt en separat bild där kronprinsessfamiljen poserade med kungaparet. Hade de inte lyckats samla hela den kungliga klanen på en enda bild, frågade sig vissa. Men nu får vi veta att de faktiskt lyckades med detta konststycke, men att familjen behöll bilden för sig själva. Den enda gången vi fått en skymt av kortet är nu, under kungens jultal.

Bilden är suddig, men ser härlig ut!

Bilden är suddig, men ser härlig ut!

Även om bilden är otroligt liten och filmen där kungen pratar har dåligt ljus kan vi ana kortet. Kungen och drottningen sitter ner, längst till vänster i bild. Han med sina härliga turkosa byxor, som vi skrev om här! Intill kungen ser prins Carl Philip ut att stå, det kan vi se i och med att han bar mörkbeigea chinos under denna foto-dag. Han håller i ett barn som troligtvis är prins Gabriel.

Prinsessan Sofia sitter i mitten på den nya bilden, men familjen bär samma kläder som på denna, som hovet valde att visa upp istället.

Prinsessan Sofia sitter i mitten på den nya bilden, men familjen bär samma kläder som på denna, som hovet valde att visa upp istället. Exempelvis syns Carl Philips mörka chinos.

Till höger i bild ser vi kronprinsessfamiljen. Victoria sitter ner, prins Daniel i sina ljusa chinos står bakom henne och även prinsessan Estelle står bakom sin mamma. I Victorias knä verkar lilla Oscar sitta.

Denna bild fick vi se under slutet av sommaren, och kungens blå byxor syns tydligt på den nya bilden!

Denna bild fick vi se under slutet av sommaren, och kungens blå byxor syns tydligt på den nya bilden!

I mitten är det svårare att se vem som är vem, men prinsessan Sofia sitter på en stol och verkar ha prinsessan Leonore i knät. Leonore hade nämligen en rosa klänning på sig under dagen, precis som flickan i Sofias knä. Mot Sofias knä verkar den då blåklädda prins Alexander stå lutad. Detta innebär att kvinnan intill Sofia är prinsessan Madeleine, troligtvis med Adrienne i famnen, och mannen och barnet som står lutade bakom Sofia måste då vara Chris och prins Nicolas.

Leonore i Sofias knä

Låt oss hålla tummarna för att vi någon gång får se bilden i högupplöst format, för även om den är otroligt suddig ser den bara så härlig ut! Och att Leonore valt att sitta i Sofias famn visar verkligen att familjen Bernadotte-O’Neill lyckas hålla en varm kontakt med sina nära och kära trots att de aldrig bott i samma stad, eller ens samma land, sedan Leonore föddes.

Läs mer

Bilderna på Silvia – från alla världens hörn

Se prinsessan Madeleines nya bild på Adrienne

Så ser det ut på prinsessan Sofias kontor

Foto Kungahuset.se/Anna Lena Ahlström