Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjemedlemmen nobbas inför Madeleines superfest: "Hon är absolut inte bjuden"

19 apr, 2023, 16:00 
Prinsessan Madeleine planerar en superfest – men alla kommer inte att bjudas.
Annons

Prinsessan Madeleine har ett stort kalas på gång – med drottning Silvia som festens självklara huvudperson.

Svensk Dam fick ta del av inbjudan till galejet, som har direkta kopplingar till organisationen Childhood. Det hålls den 10 maj på Gröna Lund.

– Denna kväll firar vi startskottet för H.M. Drottningens 80-årsfirande. Det blir en kväll full av uppträdanden och överraskningar, skriver prinsessan Madeleine i inbjudan.

Hon fortsätter:

– Hoppas ni kan komma och fira med oss! Varmt välkommen till en speciell Childhoodkväll på Gröna Lund.

Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!Brand logo
Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!

Prinsessan Madeleines superfest – här är gästerna

Madeleine-väninnorna Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer är självklara gäster till festen. Att gästa kostar 7000 kronor per person – men alla intäkter går till drottningens barnrättsorganisation World Childhood Foundation.

Prinsessan Madeleine
Madeleine planerar superfest – men alla blir inte bjudna!

Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter och kungaexpert, ser fram emot festligheterna.

– Det blir ju början på Madeleines stora comeback på svensk mark. En försmak på hur det blir i augusti, när hon och Chris O'Neill flyttar hit för gott, säger Ellen.

Annons

Vad tror vi om gästlistan?

– Det blir en uppsättning av gräddan bland societeten och näringslivet. Räkna med att några från Persson-familjen dyker upp. Drottning Silvias väninnor lär finnas där, personer som Birgitta Härenstam, Agneta Kreuger, "Putzi" Brodin, Liane Wachtmeister till exempel.

"Hon är absolut inte bjuden"

Det finns också människor i kungafamiljens närhet som vi inte kommer att få se på några mingelbilder från festen. Ewa Westling, prins Daniels mamma, prinsessan Estelles och prins Oscars farmor, tillhör den skaran, menar Ellen.

– Hon är absolut inte bjuden, kan vi utgå ifrån. Och inte för att Madeleine har något emot henne, såklart inte. Hon ingår bara inte i den kretsen. Hon och maken Olle föredrar att hålla sig i Ockelbo. Kollar bara på hur få kungliga tillställningar de har dykt upp vid, det är dop, bröllop och födelsedagsfester, inget mer än så. Ett stort flärdfullt välgörenhetsparty är inte deras stil alls, säger Ellen.

Annons