Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths barn blixtinkallade till Balmoral – efter oroande nyheterna om hälsan

08 sep, 2022, 12:23 
AvIbraheem Alsalman

Familjen är djupt oroade över dagens besked från läkarna.

Annons
Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkareBrand logo
Stor oro för drottning Elizabeths hälsa – övervakas av läkare

Det var under torsdagseftermiddagen som ett officiellt uttalande från brittiska kungahuset kom. Läkarna är oroade över drottning Elizabeths hälsa och därför kommer hon att hållas under uppsikt.

”Drottningens läkare är oroade över hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon hålls under medicinsk uppsikt”, står det i uttalandet.

Kort därefter meddelade nyhetsbyrån Reuters att drottningens familj, med bland annat prins Charles, William och Camilla och övriga barnen har beordrats att ta sig till Skottland där drottningen befinner sig. Detta efter att ha fått information om Elizabeths hälsotillstånd.

Drottningens hälsa i fokus senaste veckorna

Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss säger i ett uttalande att hennes och Storbritanniens tankar nu går till drottningen och hennes familj.

– Hela befolkningen är djupt bekymrade över nyheterna som kom från Buckingham Palace runt lunchtid, säger Truss.

Drottningens hälsa har varit på tapeten ett par gånger senaste året. Elizabeth har fått ställa in många evenemang till följd av hälsan. I måndags framträdde hon dock för allmänheten när hon tog emot Storbritanniens nya statsminister Liz Truss.

Texten uppdateras.

Annons