Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjen skakas av dödsfall: "Det var coronaviruset"

14 apr, 2020, 08:26 
Maria Teresa, Henri och deras familj.
Hertigdömet är i sorg!En av deras närmaste släktingar har gått bort i coronaviruset.
Annons
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärldenBrand logo
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

Coronaviruset sveper över världen och lämnar sorg och bedrövelse efter sig. I skrivande stund har nästan 120 000 människor avlidit på grund av sjukdomen.

Världens kungligheter har inte varit skyddade från viruset, covid-19, och dess härjningar. I Spanien drabbades prinsessan Maria Teresa av Bourbon-Parma av smittan och avled senare.

Nu sörjer en annan Maria Teresa, storhertiginnan av Luxemburg, ett dödsfall i familjen. Hennes morbror, Victor Batista Falla, har gått bort.

Coronaviruset: Hertigens familj sörjer dödsfall

Maria Teresa, Henri och deras familj.
Maria Teresa, Henri och deras familj.

Beskedet kom direkt från storhertig Henris palats.

“Det är med stor sorg som hertigparet, storhertigen och storhertiginnan, kan meddela att Victor Batista Falla, hertiginnans bror och hennes mammas ende levande bror, har avlidit. Victor bodde i Madrid och hade åkt för att besöka sitt hemland Kuba. Han dog där på annandag påsk från covid-19, 87 år gammal. Victor Batista Falla var en erkänd förläggare och en av den kubanska exillitteraturens stora beskyddare. Hans bortgång är en stor förlust för hela storhertiginnans familj”, skriver Luxemburg-palatset i ett uttalande på Instagram.

Annons

Maria Teresa är själv född på Kuba. När hon var en liten flicka emigrerade hennes familj till USA och vidare till Spanien och Schweiz. Hon har varit gift med storhertig Henri sedan 1981 och har fem barn med honom. Enligt Hello Magazine stod hon och Victor varandra och behöll kontakten, trots att de bodde i olika länder.

I Kuba sörjer man också Victor, som betraktas som en portalfigur i den inhemska litteraturen.

“Hans bortgång innebär en stor förlust för kubansk kultur både på och utanför ön”, skriver tidningen Diario de Cuba.

Annons