Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Filip Hammar avslöjar Victorias beteende under middagen i direktsändning – misstanken stämmer

21 apr, 2024, 05:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram
Det hade vi kunnat ana...
Annons

Succén efter Filip Hammar och Fredrik Wikingssons nya film "Den sista resan" blev ett faktum – med snart slagna tittarrekord och otroliga hyllningar både av kritiker som publik.

Och inte är det konstigt. Filmen berör ämnen som åldrande, död, depression – men också om vänskap och kärlek.

Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtidenBrand logo
Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtiden

Filip Hammar om "Den sista resan"

Idén till filmen kom till Filip efter att han bevittnade hur hans pappa Lars drogs allt djupare ner i en depression efter att han gick i pension, något Filip desperat ville göra någonting åt.

– Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ”sista konversation” med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen. Saker kan lätt bli en självuppfyllande profetia, säger Filip Hammar och fortsätter:

Annons

– Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den Franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen.

Gick på bio med kungafamiljen

Filmen hade premiär 1 mars och det hela ledde under tisdagen till att de fick ett riktigt finbesök av inga mindre än kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– Jag tror det var Fredrik som hade kontakt med hennes man, prins Daniel. Då frågade han om de ville se filmen. "Ja!", sa dem. Så då gick vi först på bio, med dem, säger Filip i en intervju med Efter fem och fortsätter:

– Det var bara pappa, mamma, jag, Fredrik och respektive och dem. Och Säpo-vakterna, som satt och storgrät. Så vi såg hela filmen med dem. Livet tar en till märkliga platser. Efteråt åkte vi ut till slottet och käkade middag.

"I går fick Kronprinsessan och Prins Daniel träffa Sveriges just nu i särklass största filmstjärnor. De såg ”Den Sista Resan” tillsammans och njöt sen av en lång, uppsluppen middag på Haga Slott. Skratten haglade och pappa levererade stories som i fornstora dar", skriver Filip under en bild på Instagram.

Annons

Och det är en förvånad Tilde de Paula som reagerar på att sällskapet fick följa med hem till slottet på middag.

Lars Hammar om beteendet under middagen

Och det är då pappa Lars avslöjar något alldeles underbart om kungafamiljen:

– Det var verkligen osannolikt. Det måste jag säga. Bara kvalitén på måltiden och att de bjöd på sig själva.

Mötet med kungafamiljen fick också Filip att inse något.

– Vem du än är och vad du än gör, filmen är så allmängiltig. Tiden väntar inte på någon, alla kommer vara med om det där att någon blir äldre. Det spelar ingen roll om du är en missbrukare i Köping, som vi pratar om i filmen, eller om du är en del av kungafamiljen.

Annons