Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Flickvännens första ord – efter Ari Behns död

30 dec, 2019, 09:54 
Ari Behns flickväns första ord
– Du sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari.
Orden kommer från Ari Behns flickvän, Ebba Rysst Heilmann, som nu skriver om sorgen på Instagram.
Annons
Ari Behn är död – blev 47 år gammalBrand logo
Ari Behn är död – blev 47 år gammal

Ari Behns död på juldagen har lämnat en hel värld i chock och sorg. Konstnären och författaren valde att ta sitt liv, bara 47 år gammal. Han var älskad av folket – och det norska kungahuset. 2016 skilde sig han från prinsessan Märtha Louise efter ett drygt 15 år långt äktenskap.

Beskedet om hans bortgång togs med bestörtning. Kronprinsessan Victoria kände honom nära och har de senaste dagarna varit helt förkrossad. Hon ska, enligt uppgift till Svensk Damtidning, rensa schemat och åka till Norge för att stötta Märtha Louise.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i ett uttalande.

Ari Behn med flickvännen Ebba Rysst Heilmann
Ari Behn tillsammans med flickvännen Ebba Rysst Heilmann på utställningen ”Tre soesken” i Moss 2017.

”Min kära älskade Mikis. Det var inte mörkret som tog dig… Det var ljuset som gick dig till mötes.”

Annons

Så skriver flickvännen om Ari Behn

Nu har också Ari Behns flickvän, juristen Ebba Rysst Heilmann, 34, skrivit ett känslosamt inlägg på Instagram där hon tar farväl till sin pojkvän.

“Du sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari. Och jag vet att du är tillsammans med mig i resten av livet och tar hand om och hejar på mig tills vi ses igen. Jag vet att du tog hand om mig ända till slutet. Jag är evigt tacksam för att jag fick vara så nära dig. Evigt tacksam för att du lät mig ta hand om dig och känna ditt hjärta slå varenda natt i alla våra dagar. Nu har ditt hjärta fått ro, men det kommer att dunka i min kropp för alltid. Lyckligtvis visste du allt detta och hur högt jag älskade dig för jag sa det varenda dag. Jag ska göra allt som jag lovade dig att jag skulle göra och som du fick mig att tro att jag kunde. Jag ska skriva så bläcket och ögonen sprutar”, skriver hon i inlägget.

Ari berättade om kärleken i Skavlan

Ari Behn berättade redan 2018 i SVT-programmet Skavlan om förhållandet. I intervjun avslöjade han ärligt detaljer om deras kärlek.

– Vi har fått ett otroligt fint förhållande under en period som varit väldigt speciell. Hon har stöttat mig, sa han då.

Begravningen för Ari Behn sker den 3 januari klockan 13.00 i Oslo domkyrka.

Foto: TT, Instagram

Annons