Folket tappar hakan efter kungaparets beteende – ertappades på film mitt i Stockholm city

24 feb, 2023, 13:30 

Kungaparet fångas på film i en oväntad situation. Nu reagerar folk på klippet som sprids.

Annons

Idag är det minst sagt en spännande dag för kungafamiljen – och svenska folket! Karin Af Klintbergs dokumentärfilm Kungen rullar nämligen ut på biografer runt om i landet, och den har redan blivit hyllad av kritiker.

I serien får vi se en helt ny sida av vår kung. Och det är en scen som får folket att tappa hakan...

Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!
Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Silvia och kungens beteende chockar alla

Scenen som fått fäste och sprids på sociala mediet TikTok gäller en där kungen och Silvia åker bil till jobbet. Ja, raka vägen från Drottningholm till Stockholms slott, varje morgon i bil.

I filmen ser vi kungaparet lyssna på radion och susa fram på Stockholms gator – något som minst sagt väckt förvåning hos den yngre generationen.

Recept.se Nyhetsbrev

På appen, som oftast används av lite yngre personer, diskuteras klippet när kungen kör bil. Folk verkar inte tro sina ögon, sitter verkligen Sveriges statschef bakom ratten och kör, alldeles själv?

Annons

Ja, så här låter det när ungdomarna tar ton i kommentarsfältet:

"Kungen kör bil vilken king!"

"Trodde verkligen inte att kungen pendlade själv, var hundra på att någon körde dem"

"Kungen måste också vara väldigt trött på köerna mellan Ekerö och Bromma"

"Känns typ olagligt att han ska behöva köra själv"

Kungens avslöjande om hemliga resorna med Silvia

Men för den som har koll på vår kung kommer inte detta som någon chock. Bilar är ju ett av hans stora intressen, som dessutom gått i arv till sonen prins Carl Philip.

När han 2021 gästade podcasten Värvet berättade han mer om varför han trivs så bra bakom ratten:

– Jag tycker det är väldigt skojigt att åka bil, det bästa jag vet. För mig är det kanske en frihet, jag styr ju dit jag vill.

Så även om kungen säkerligen kunde lösa skjuts från sitt hemmaslott till sitt jobbslott är det här en syssla han gärna gör själv. I Värvet berättade han dessutom att han och Silvia åkt på bilsemestrar till Frankrike de senaste tio åren!

Kungen promenerar iväg från sin bil
Kungen som precis klivit ut ur sitt vrålåk.

Foto: TT

Annons