Förändringen för Estelle och Oscar – Victoria tvingas agera

17 mar, 2023, 06:03 

Nu tvingas kronprinsessan Victoria att rycka in.

Annons

Kronprinsessan Victoria är inte bara Sveriges framtida drottning, hon är också tvåbarnsmamma och hustru. Visst undrar man hur hon lyckats få tiden att räcka till?

För den kungliga plikten är tung. Nu tvingas Victoria agera.

Hör Estelles utspel som förvånar Victoria!
Hör Estelles utspel som förvånar Victoria!

Kungen och Silvias avstickare – lämnat Drottningholm

Trots att det bara är mars, har året inneburit en tung arbetsbelastning för Victoria. Hennes roll som kronprinsessa innebär ju att det är hon som hoppar in som statschef, när kungen av olika skäl måste dra sig tillbaka.

Som ställföreträdande statschef gäller det att hon alltid är redo att rycka in. Som när kungen för ynka veckor sedan återhämtade sig efter en hjärtoperation – eller nu, när han njuter av solen på semester.

Svensk Damtidning kunde nämligen avslöja att kungen och Silvia tagit sig en avstickare till Seyschellerna, från och med den 12 mars till den 23 mars.

Annons

– Under denna resa är Konungen förhindrad att fullgöra sina uppgifter som statschef, skriver riksmarskalk Fredrik Wersäll.

Förändringen på Haga Slott – kronprinsessan Victoria rycker in

Det innebär att ansvaret ligger på Victorias axlar, och hon kan givetvis inte spendera lika mycket tid hemma på Haga med barnen Estelle och Oscar. Redan nu har hon hoppat in för kungen – med ett prestigefullt uppdrag.

Men visst är alla införstådda med att det är ett alldeles särskilt år just nu. Det är nog ingen som missat att kungen firar 50 år på tronen, och som tronarvinge innebär det att Victoria kommer träda fram lite extra mycket, vid kungens sida.

Svenska folket räknar ju med få se att kronprinsessan, den omåttligt populära kungligheten som en dag kommer representera Sverige.

Dessutom är det ett hektiskt år på flera vis. Prins Oscar börjar första klass, och prins Daniel fyller 50 år. Ett firande som hamnar lite i skymundan, han råkar ju fylla år exakt samma dag som kungens stora firande äger rum.

Annons

Ja, det blir – och är, ett hektiskt år för Victoria. Ett smakprov på den tid som väntar henne som framtida regent.

Kronprinsessan Victoria tar emot blommor på sin namnsdag bredvid prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle
Som tur är kan ju familjen följa med på jobbet ibland, som på Victorias namnsdag.

Foto: TT

Annons