Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen i Sofias mammaliv med Alexander, 7, – efter tystnaden

06 apr, 2024, 05:00 
Prinsessan Sofia och prins Alexander
Prinsessan Sofia kan vänta sig förändring hemma på Villa Solbacken med sin förstfödde, prins Alexander.
Annons
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!Brand logo
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!

Prinsessan Sofia är en hårt arbetande och mycket uppskattad medlem av kungafamiljen, men det är inte hennes enda hatt.

Nej, hon är också mamma till tre små prinsar i åldrarna 3-7 – så det är full fart hemma på Villa Solbacken.

Och att ha växande barn innebär ju också ständig förändring. Nyligen blev Julian 3, och näst på tur att fylla år är Alexander som blir 8.

En ålder som också kännetecknas av några typiska milstolpar – som mamma Sofia och pappa Carl Philip har att se i fram emot!

Sofias förändring med Alexander

Barn går igenom olika utvecklingssteg i olika åldrar och mellan 8-9 finns flera härliga vägmärken, även om det varierar från individ till individ.

Dessa kan man läsa om på 1177 Vårdguiden där det framgår att barn vid 8 år ofta kan vända sig lite mer inåt och bli mer drömmande.

Annons

Det här kan också komma med ett behov av att vara mer för sig själva och ett växlande humör, och att vilja själv men fortfarande behöva hjälp.

Som går att läsa på vårdguiden:

"Barnet kan också ha behov av att få prata om sina funderingar med någon vuxen. Försök förstå när barnet vill vara ifred och när hen vill prata eller behöver ditt stöd på något sätt".

Prins Alexander tittar in i kameren
Sist vi såg prins Alexander i ett kungligt sammanhang var innan jul, när han tog emot granar på slottet med sina kungliga kusiner och farmor drottning Silvia. Foto:Jonas Ekströmer/TT

Att se sitt barn växa och utvecklas är en förälders fröjd, och nu går Alexander alltså in i en ålder där det händer mycket. En spännande tid för hela prinsfamiljen!

Ny bild på Alexander – efter tystnaden

Alexander fyller år den 19:e april och då kan vi också vänta oss en ny bild på lillprinsen.

Annons

Det här är en stark tradition hos prinsparet när det kommer till barnen och i samband med födelsedagsinlägget brukar vi också få veta lite mer om prinsen som fyller år.

Genom åren har vi fått veta att Alexander är charmig, nyfiken och busig. Något som blir tydligt varje gång vi får en glimt av honom. Men det kan också gå rätt långt mellan bilderna.

Ja, senast prinsparet själva publicerade en bild på Alexander var innan jul. Men nu bryts alltså tystnaden snart – i samband med att prinsen blir ett år äldre!

Foto: TTAnnons