Förlovningen dröjer – men orkar Sofia vänta?

Förlovningen dröjer - men orkar Sofia vänta?
Annons

Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist tvingas vänta på sin prins. Men har hon tålamodet..?

Vi har lärt känna prinsens sambo, som en glad tjej med massor av energi. Hon har visat upp en driven sida och ett starkt engagemang för sitt välgörenhetsprojekt i Sydafrika. Sofia Hellqvist verkar veta vad hon vill. Hon har lyckats fånga en av världens mest eftertraktade singlar och dessutom sett till att hon och prinsen nu bor tillsammans.

Sofia och Carl Philip på väg ut i sommarnatten.

Längtar efter familj

Det har gått snabbt. Och Sofia gillar snabba puckar. Men nu verkar Sofia ha stött på patrull. Hon lär få vänta på ringen. Frågan är hur länge hon orkar? Sofia Hellqvist fyller 28 år den 6 december i år. Vid den åldern är det många kvinnor som längtar efter familj.
– Det är lite synd om Sofia. Nu tvingas hon och prins Carl Philip “trampa vatten” i sin relation ett tag framöver, säger en källa till Expressen.

Segerviss

Prinsessan Madeleine hann före. Den nyförlovade kungadottern såg segerviss ut på förlovningsbilderna. Det var lite av en revansch för henne efter förra förlovningen som slutade i tårar. Redan för flera veckor sedan fick prins Carl Philip den hemliga nyheten i form av ett telefonsamtal från Madeleine.
– Som familjemedlem blir man uppringd, berättade Carl Philip för Expressen på tal om systerns förlovningslycka.

Hinder på vägen

Nu måste Carl Philip och Sofia vänta länge innan de själva kan ta steget till giftermål. I sommar blir det vigsel mellan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Nästa år i september firar kungen 40 år på tronen, prins Daniel fyller 40 samma dag!

Prins Carl Philip får vänta med sin förlovning.

Prinsen har fått offra mycket

Prins Carl Philip föddes som kronprins, men en ändring i successionsordningen fråntog honom rätten till kungatronen. Efter DN:s granskning av de kungliga stiftelserna, visar det sig att prinsen även fått “ge upp” en stor summa arvspengar till förmån för kronprinsessan Victoria.

Hinner Sofia tröttna?

Nu får han även stå över för att ge plats åt lillasysters bröllopslycka. Och det gör han säkert gärna, då han är mycket tillgiven sina systrar. Men risken finns att Sofia hinner tröttna – precis som Emma Pernald gjorde.

Prinsessan Madeleine hann först med sin förlovning.

Hann inte fria

Carl Philip och Sofia har varit ett par längre än vad prinsessan Madeleine har. Dessutom är ju prins Carl Philip äldre än Madeleine – och har högre rang. Han står ju snäppet högre i turordningen till den svenska tronen, på tredje plats efter kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. Men Carl Philip hann inte fria före Chris. Och det får nu sina konsekvenser!

Annons

 Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, Hovet, Stella Pictures

 

Läs även:

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

160 kommentarer till “Förlovningen dröjer – men orkar Sofia vänta?”

 1. Tina skriver: 5 november, 2012

  Storslagen klassisk skönhet..!
  Helt outstanding till o med i Sverige..!
  Missar Carl Philip och monarkin henne..då förlåter vi dig aldrig CP..!


 2. Elisabeth skriver: 5 november, 2012

  “En av världens mest eftertraktade singlar”?!?! Come on, de flesta utanför Norden vet nog inte ens vem han är…

  Var det så att Emma P tröttnade på att C P aldrig kom till skott? Eller sa kungen nej? Är det ngn oskriven regel att tronföljaren gifter sig först?

  Varför kan inte C P och Madeleine vara förlovade samtidigt? Trots allt lever vi på 2000-talet…!


 3. Pernilla skriver: 5 november, 2012

  Jag skulle tro att prins Carl Philip är mer tacksam än något annat över att inte ha blivit kronprins…tror inte att det livet eller ansvaret skulle ha passat honom öht. Personlighet och fallenhet för ett yrke är medfött och inte tillägnat. Hans storasyster är mer lämpad för regent”yrket” än vad han är, så jag tror inte att han sörjer över sin förlorade kronprinstitel. Som prins kan han åtnjuta privilegierna men slippa ansvaret – särskilt nu när tronföljden är dubbelt tryggad genom prinsessan Estelle.


 4. ullabritt skriver: 5 november, 2012

  Trägen (Sofia) vinner!


 5. Sthlm skriver: 5 november, 2012

  Hoppas verkligen att prins Carl Philip själv vet vad han gör om han väljer den här damen till sin maka. Att lita på Daniels omdöme i den här frågan är nog inte så lämpligt. Bra om prinsen inte låter Hellqvist “ta kommandot” över frieriet. Hon har ju ingen inkomst så vem ska försörja henne efter giftermålet. Kung och regering får väl vakna.


 6. Lollo skriver: 5 november, 2012

  Måtte detta “förhållande” rinna ut i sanden. Håller med nr 5.


 7. Anitra skriver: 5 november, 2012

  Underliga formuleringar: “lyckats fånga”, “sett till” att de bor tillsammans. Saknar prinsen själv både vilja och omdöme? Gissar att de funnit varandra och gemensamt bestämt sig för att dela bostad.
  Däremot blir det sannolikt inte de två och det är hon som kommer att dra sig ur. Något stämmer inte och det har inte med Sofia att göra. Så tror jag.


 8. Eva H. skriver: 5 november, 2012

  #5. I jämförelse med den “smarte” affärsmannen Chris är Sofia en mild västanfläkt. Det är lika bra att du vänjer dig. Sofia ser iaf betydligt alertare ut än C, som verkar totalt ointresserad av sin närmaste omgivning t.o.m.


 9. Mona skriver: 5 november, 2012

  Till er som säger att Sofia saknar inkomst, hur vet ni det?
  Har ni kollat fakta hos skatteverket?
  Eller är det som vanligt att ni hittar på saker för att verka märkvärdiga!


 10. Birgitta skriver: 5 november, 2012

  Jo, nog tror jag att Sofia Hellkvist väntar!! Det liv hon lever nu, “lyxliv” med våra ock kungahusests pengar, jämfört med utvik pengar, är detta för henne ett bättre alternativ. Emma P. lämnade C:P. då han var “för barnslig” i hennes tycke.


 11. Kerstin Bergström skriver: 5 november, 2012

  Kan inte förstå varför de inte får förlova sig???Det är konstigt för ibland går det ena bra och duger bra.För Sverige i tiden.Har vi halkat tillbaka till 1900-kallt??De bor ju ihop.Då borde förlovning vara ett villkor.Det har ju visat sig att hon kan föra sig.


 12. Pärlan skriver: 5 november, 2012

  Ja driven kan man lugnt påstå att denna dam är. Hon gör allt vad hon kan för att få sin vilja igenom. Men som medlem av kungahuset med allt vad det innebär, har hon kommit helt helt fel.
  Hoppet står till att Carl Philip har mognat betydligt och inser detta till slut. Om vi nu vill ha en kungafamilj och monarki som vi ser upp till.
  En familj som skall vara oantastlig.


 13. Annelie G skriver: 5 november, 2012

  Har ni tänkt på att Kronprinsessan Viktoria fick vänta i 10 (!) år innan hon fick sin make ?! Det var om inte jag missminner mig snudd på samma sak för Prinsessan Cathrine innan hon fick gifta sig med Prins William. Danska Prinsessan Benediktes son är fortfarande sambo med sin Carina och det har de varit betydligt längre tid än 2 år !! Med hänsyn till det anser jag att ovannämda rubrik är ‘lite’ överdrivet ! Varför skulle inte Prins Carl Philip och hans sambo kunna leva ihop i 10 år innan de gifter sig ?! Då får de atminstone ordentligt tid på sig att lära känna varandra på djupet o att känna efter om deras relation verkligen skulle kunna hålla i längden.


 14. Bittan skriver: 5 november, 2012

  Hoppas att hon tröttar, vilket jag inte tror att hon gör. Det är klart att det blir bra att kunna smila på bilder och vara med i kungliga salongerna, inte behöva bekymra sig om pengar.

  # 9, Mona, det hittas inte på saker, vi håller oss till fakta, men du vet säkert!


 15. Karna skriver: 5 november, 2012

  7-an håller helt med dig. Jag tycker hon kan utbilda sig nu och försöka försörja sig själv framöver, CP har nog inte försakat så mycket, han har mest hamnat i konflikter pga SH.
  Jag kan också berätta, han kan gifta sig i morgon dag om han vill, som vilken annan tretto plusare som hels, men kärleken är nog inte så stark, att han offrar en del favörer han har som prins, jag tror också att SH inte vill missa, sitt nuvarande sätt att leva.
  Inkomstuppgifter är offentliga handlingar, jag kan säga att hon inte kan leva detta livet på sin inkomst.


 16. tinnituss skriver: 5 november, 2012

  Ja ni är några få som fortfarande håller på SH och inte ser hur illa det är med en modell i vårt Kungahus.
  Jag tror inte ett dugg på hennes nya stil men välgörenhet. Och någon som älskar uppmärksamheten mer än SH får man ju leta efter. Naturligtvis kommer hon att hänga i och vänta…tänk vilken härlig livsstil hon får och som hon snabbt vande sig vid 🙂 Helt utan utbildning och egna meriter…världen är härlig…inte rättvis men härlig 😉
  Min önskan till tomten i år blir att CP hittar någon annan 🙂


 17. Bittan skriver: 5 november, 2012

  # 16, tinnitus, bra skrivet!


 18. Christina Helsinki skriver: 5 november, 2012

  #13

  Annelie G,

  Beträffande Benediktes son, så nämn hela sanningen. De är ju faktiskt bara sambor p.g.a. pengar. Inte vill Carina eller Benediktes son avstå från slottet.

  Betyder ändå inte att det skulle vara fel på kärleken.


 19. Beata skriver: 5 november, 2012

  Hoppas hon hittar någon som hon slipper vänta med! 😉


 20. Cecilia skriver: 5 november, 2012

  Det är helt otroligt vad ni känner de kungliga och deras respektive väl. Är ni deras nära väninnor kanske? Jag förvånas även över hur ni missunnar t ex Sofia att vara lycklig. Ett typiskt beteende hos personer som själva är missnöjda med sina egna tomma liv, annars unnar man ju andra allt gott. Skärp er!


 21. ingalisa skriver: 5 november, 2012

  Så farligt är det väl inte att få in SH i kungahuset. I Norge har de ju en ensamstående mamma med skumt förflutet som kronprinsessa.


 22. cilla skriver: 5 november, 2012

  Jodå, visst väntar hon, hur länge som helst.. Inte släpper hon lyxlivet hon har tillsammans med C P…


 23. Annki11 skriver: 5 november, 2012

  Eftersom ingen av oss VET någonting om varför Carl-Philip och Sofia inte har förlovat sig——eller kommer att förlova sig, är det det onödigt att lägga energi på denna fråga. Tiden kommer att visa hur det blir.


 24. Birte skriver: 5 november, 2012

  Herregud, Sofia fylder først 28 år og parret har endda fået lov til at flytte sammen efter bare 1 årstid som kærester, det har vi aldrig set i Danmark.
  Mary lærte Fredefik at kende under OL i Sydney i 2000 og de blev først officielt forlovet i oktober 2003. Og Mary var 32 år, da de blev gift. Forøvrigt var også Marie 32 år, da hun og Joachim blev gift i maj 2008.
  Så hvorfor skulle Sofia ikke orke at vente lidt? Hvorfor disse spekulationer ?
  Hvis det kun er en officiel forlovelse og en diamantring, der betyder noget … jamen så er hun bare ikke den rette soulmate for CP, IMO.


 25. Irene Lindstöm skriver: 5 november, 2012

  Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!


 26. Irma Olsson skriver: 5 november, 2012

  Vi är många som väntar på att Sofia ska bli prinsessa!


 27. Agneta Karlsson skriver: 5 november, 2012

  Synd att det dröjer, Sofia kommer att bli en fantastisk prinsessa!


 28. Marie skriver: 5 november, 2012

  Det är många i 25-30-årsåldern som bor ihop och väntar några år på att skaffa barn. Det är många som struntar i att gifta sig i dagens samhälle. Att döma av den här artikeln låter det som om en kvinnas (och då per definition Sofias) högsta dröm är att få en ring på fingret och sitta i en säkrad, trygg position och därefter föda barn. Jo, många i den åldern kanske sitter och längar efter att få barn, men många i den åldern koncentrerar sig också på studier och odlar andra intressen innan familjelivet tar vid. Jag tror inte ett dugg på Expressens källa och tycker inte ett dugg synd om vare sig Sofia eller Carl-Philip som nu tycks vara tvingade att “trampa vatten” en tag till. Lever vi på 50-talet ännu?


 29. Maria i Rälla skriver: 5 november, 2012

  Allt kommer till den som väntar…


 30. Bittan skriver: 5 november, 2012

  # 26, Irma, det är lika många om inte fler som vill det motsatta.


 31. Andrea, Mönsterås skriver: 5 november, 2012

  Sofia har sådana prinsesskvalitéer,synd att bröllopet dröjer!


 32. Paulina skriver: 5 november, 2012

  #16, håller helt med Dig!


 33. Soffan skriver: 5 november, 2012

  “Hinner Sofia tröttna?”

  Får väl hoppas att antingen hon eller prinsen tröttnar så vi slipper betala underhåll till Sofia Hellqvist!
  För min personliga del får de ha vilken typ av förhållande de vill, under förutsättning att mina inbetalade skatter inte används till hennes försörjning, vilket kommer att ske om hon blir ingift i Kungahuset eftersom hon inte försörjer sig själv.


 34. Eva Säfström skriver: 5 november, 2012

  Sofia kommer att bli en prinsessa helt i klass med danska Mary och engelska Catherine! Hon är samma mörka skönhet som dem!


 35. Emma_H skriver: 5 november, 2012

  Emma väntade 10 år… Utan mediaartiklar/reportage som ömkade
  hennes.påVänt-situation…men hon hade heller ingen egenanlitad prkvinna(BE) vid sin sida som såg till att uppmärksamma varje steg hon tog eller varje “projekt” hon tog sig an
  …Som varit fallet med SH frånDag1
  SH bör kliva Ur rampljuset/media några år,Skaffa.Kompetens..via studier o ta Examen -Sen kan Hon och CP be om att få gifta sig DÅ framstår Hon som lite mer äkta& seriös i mina och omvärldens ögon (Oavsett vilka obekväma oönskade “glamour”-bilder som kan dyka upp via media)
  Från Hov/Regering alldeles kravlösa alternativet som Herr&FruB-alternativet involverar ju Noll väntande annars…


 36. Midnattsol skriver: 5 november, 2012

  Sofia kommer definitivt inte att tröttna.. Hon kommer att vänta, eftersom hon inte har något annat att gå tillbaka till..
  Personligen hade jag hoppats att hon skulle träffa en sugardaddy och bli kvar i Sydafrika. Men livet som kunglig passar nog bättre. Man är ju kändis utan att behöva anstränga sig. Då får hon det kändisskap hon drömt om i dela sitt liv. Just därför kommer hon inte att ge sig..


 37. ingalisa skriver: 5 november, 2012

  #34 Det är inte utseendet som diskuteras. SH har ingen klass.


 38. lw skriver: 5 november, 2012

  hoppas att dom aldrig får gifta sig en sån modell passar inte i ett kungahus,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


 39. Eva skriver: 5 november, 2012

  Efter att kungafamiljen nu har fått in en sån höjdare som Chris så tror jag inte att de nöjer sig med Hellqvist. Hon lär nog få vänta tills prinsen tröttnar, om han inte redan har gjort det. När förälskelsen falnat och han kan se verkligheten som den är, då åker hon ut fortare än kvickt.


 40. Nelle skriver: 5 november, 2012

  Hvorfor har C.Phillip ikke noget job?kan man jo også undra på,C.P har gennemgået en militær uddannelse- en uddannelse som landmand og er endvidere ,grafisk designer,Hvad med om han fandt et levedrød udover at være prins.Ingen andre prinser på C.P.alder går bare rundt uden eget job sideløbende med pligter de påtager sig for kongehuset.


 41. Birgitta skriver: 5 november, 2012

  Vi skall väl hålla oss till fakta i detta forum eller hur? P.Daniel fick vänta i 8-år!! Ock under tiden arbetade han ock gjorde rätt för sig utan att ligga någon till last. Han hade dessutom EN LÅG PROFIL ock sprang inte o gav intervjuver eller storflinade framför ev. kameror! HELT SKILDA VÄLDAR jämfört med Sofia Hellkvist! Ställer krav! Ger intervjuer, Vill synas, ock GÖR INGENTING under tiden! Blir försörjd av oss skattebetalare! Jag har googlat på vad hennes insats är: Yoga ock Dans!! Kan det mätta hungriga barn??


 42. Lena på HSB skriver: 5 november, 2012

  Sofia har allt: utseende, utstrålning och utbildning, hon blir en perfekt prinsessa!


 43. Anki Lindh skriver: 5 november, 2012

  Sofia har framtiden för sig!


 44. Pensionär skriver: 5 november, 2012

  Ni som gnäller över att Sofia eventuellt lever på era pengar. Hur kan ni veta det. Hon har väl inte sagt något om ev jobb och inkomst. Hur tror ni de flesta familjer (gifta eller sambo) lever där bara en har inkomst. Tänker ni någonsin på vilka andra som lever på era pengar. T.ex andra arbetslösa, pensionärer, sjukskrivna, invandrare och politiker. Tror ni att ni kan dirigera era skattepengar som ni vill. Tänk efter innan ni skriver.

  #12 Tycker du verkligen att vårt kungahus är oantastligt. Vad har du varit de senaste åren.


 45. Birgitta skriver: 5 november, 2012

  ¤44 Vad är det för snack! Vad gäller pensionärerna så har vi själva betalat in till vår pension! Vi betalar dessutom högre skatt än de som jobbar, fast vi redan skattat för inbetald pension!!!!

  Vad gäller Sofia, får hon väl snällt vänta på sin tur precis som Daniel gjorde i 10 år!!!!


 46. Christina Helsinki skriver: 5 november, 2012

  Eftersom Sofia numera känner till en del av hovetiketten på gott och ont, borde hon faktiskt inrikta sig på prins Félix av Lux.
  Han har blivit vald till en av de snyggaste ogifta prinsarna och i Lux funderar ingen på vem som betalar.
  Dessutom skulle hon få en svärfar som också skulle godkänna henne och deras kommande barn som prinsar och prinsessor tom utan förlovning eller bröllop.

  Go,go, Sofia för both honey and money.


 47. Charlotte skriver: 5 november, 2012

  Orker Sofia at have et arbejde ?


 48. marlene skriver: 5 november, 2012

  En kvinnas fertilitet börjar sjunka drastiskt vid ca 27 års ålder. Så att vänta tills man är över 30-35 år med att skaffa barn är en rätt stor risk om man verkligen vill ha barn. Jag förstår faktiskt inte paret Carina och Gustav som hellre valt slott och ägor framför att bilda familj. Får de inga barn så finns det ju inga som kan ärva dem heller och då går ju förmögenheten ur familjen ändå?

  Vad gäller Sofia och Carl Philip så finns det ju ingenting som hindrar att de förlovar sig också nu. Fast jag hör till dem som hoppas att vi slipper få en sådan person ingift i kungahuset…


 49. Emma_H skriver: 5 november, 2012

  HSB-Lena
  FaktaKorrigering: Sofia Saknar Utbildning -utöver gymnasiestudierna med inriktning på Teater,Sång&Dans


 50. lena nilsson skriver: 5 november, 2012

  Ett litet svar till 34,jämnför inte med Mary och Kate,de har klass ända innifrån benstommen.Och till 42 vad är det för utbildning,skulle jag vilja veta?Har aldrig hört något.Att han inte tog en titt på Luxemburgska prinsessan Alexandra,hon är både snygg stilig ,har allt………….Den gode prinsen kanske behöver ompröva sitt tidigare val.;-)


 51. Linda Åberg Luthman skriver: 5 november, 2012

  Vi lever ju i en demokrati påstås det så då borde det ju inte vara några problem för paret att både förlova sig och gifta sig utan Pappa Statens godkännade.
  Det finns ju borgerlig vigsel dessutom.

  Känns lite mossigt, hela förfarandet…


 52. Kristine, Oslo skriver: 5 november, 2012

  # 3 Pernille
  Enig. Det kan ha vært et lykketreff at tronfølge-reglene ble endret, til tross for kongeparets mishagsytringer inntil ganske nylig. Bare et par år før Victorias forlovelse uttalte Silvia kritikk i et TV-intervju: “men han var ju född kronprins”, sa hun. Underforstått at hennes sønn var blitt fratatt en rettighet, til tross for at han bare var en liten baby da det skjedde. Jeg stusset meget over uttalelsen, det var en desavuering av datteren, på et tidspunkt da alle hennes barn var blitt voksne. Carl Philip virker som en bortskjemt og overbeskyttet lillprins, mens storesøster får jobbe på. Det er faktisk mulig med årene å arbeide seg ut av en medfødt blyghet. Haakon og Märtha er eksempler på det. Kongehusene har jo alle ressurser tilgjengelig for å finne hjelp til dette problemet.


 53. Kristine, Oslo skriver: 5 november, 2012

  # 44
  Det er litt merkelig å klassifisere en tilsynelatende frisk og arbeidsfør 27-åring sammen med sjukskrivna, arbetsløsa og pensionärer.


 54. Helena Svensson skriver: 5 november, 2012

  Carl-Philip hade aldrig fått en snygg tjej som Sofia om han hade varit vanlig!


 55. Helena, 40 år,sjukpensionär skriver: 5 november, 2012

  Vi är många som precis som kungafamiljen lever på bidrag!


 56. Alfine skriver: 5 november, 2012

  Jeg foreslår dobbeltbryllup.. de unge kongelige svenskere er alt for gamle når de bliver gift.. det går ud over børnetilvæksten.. så se at komme i gang, så vi kan få noget at gifte vores prinser med :o)


 57. Mingel skriver: 5 november, 2012

  #31 o 34… “Prinsesskvalitéer, är det sådant som att vika ut sig naken, eller vad menas?

  #44. Jag ser tusen gånger hellre att mina skattepengar går till sjuka och arbetslösa än till ett priviligierat fåtal som fötts till rikedom. Ett anständigt samhälle tar hand om sina utsatta medmänniskor. Har du tänkt på att vi alla kan drabbas av sjukdom o arbetslöshet?
  Lite som Roobin Hood tycker jag!


 58. karen skriver: 5 november, 2012

  Betala miljonbelopp för att följa en familjs lyxleverne i damtidningar-skulle gärna se att pengarna används till annat!


 59. Ansan skriver: 5 november, 2012

  #55# Helena,

  Om du är sjukpensionär så lever du på bidrag, till skillnad från kungahuset som får ersättning för utfört arbete.

  SH kan aldrig bli en lämplig prinsessa. Svensk dam har nu lagt upp denna tråden för att få många klickar trots att SH numera håller en låg profil. Vi borde bespara dem att skriva här då. Mitt sista klick ppå denna tråd.


 60. marlene skriver: 5 november, 2012

  Ja tänk så hemskt det hade blivit om Carl Philip varit kronprins idag. Victoria är en utmärkt kronprinsessa och representant för Sverige. Jag är så tacksam att vi har henne och Daniel.


 61. Rita skriver: 5 november, 2012

  Usch vad elaka ni är mot Sofia, jag mår illa av alla fåniga kommentarer. Hon har väl inte gjort er något ont.


 62. annica skriver: 5 november, 2012

  Onej, den flickan (S:H) väntar nog…länge. Har hon en gång fått foten långt in i den absolut finaste familjen i Sverige och ett liv i lyx så drar hon sig inte ur i första taget…


 63. Midnattsol skriver: 5 november, 2012

  46 Christina Helsinki
  Vad menar du?? Luxemburg är betydligt mer konservativt än Sverige.. Om du tänker på prins Louis och Tessy, så är det ett faktum att han fick avsäga sig sin titel och arvsrätt när han som 19-åring berättade att han skulle bli pappa. Prinstitel fick han sedan tillbaka och Tessy fick bli prinsessa senare också, men detta var efter att man insett att hon var en bra tjej. Hon finns inte naken på nätet i alla fall! Hon lekte inte prinsessa heller… Tror aldrig att SH skulle ha en chans i Luxemburg… Felix kommer nog att vara nästa att gifta sig i den familjen. Hans flickvän Claire Lademacher är av rätta prinessvirket dessutom…


 64. molly skriver: 5 november, 2012

  P44-citat”…Hur tror ni de flesta familjer lever …bara en har inkomst…”.
  OBS!!!:Sofia prinsen är ingen “familj” och vår CPhar noll försörjningsplikt visavi Sofia,Pensionär


 65. Malou skriver: 5 november, 2012

  Hoppas att kungen väntar lääänge med sitt samtycke, så kanske CP vaknar själv och inser både sitt eget och svenska folkets bästa och skippar henne.


 66. Christina Helsinki skriver: 5 november, 2012

  #62

  Annica,

  Tänk om CP faktiskt behöver en person som Sofia för han verkar inte så överhövan självständig och säker på sig själv??

  Är du säker på att hon bara är en “golddigger”? Victoria behövde de facto också en person som Daniel, fastän han inte platsar i ett enda av de europeiska kungahusen som en prins, Enbart dygd räcker inte.


 67. Kerstin Bergström skriver: 5 november, 2012

  #36 Midnattsol citat:”Man är ju kändis utan att behöva anstränga sig”.Hon vill nog inte synas och göra väsen av sig.Nu är det väl så att hon kan inte göra någonting utan att det finns någon murvel(journalist) som ser henne och är snabba fram och ställer frågor.
  Hon svarar artigt på tilltal för det är hon väl fostrad till.Läste i en tidning för några dagar sedan att hon och ett par kompisar skulle gä ut.Hon stod ej längs fram och dörrvaktn kände INTE igen henne och hon skulle ej få komma in.Inte sa hon något utan uppträde värdigt stod att läsa.HUR VET NI ATT HON KRÄVER??
  Har ni hört det??


 68. Marianne skriver: 5 november, 2012

  Hvorfor må CP vente med å forlove seg bare fordi at M har forlovet seg?? M forlovet seg jo selv mens V og D var forlovet, så hun kan vel ikke kreve at CP skal vente når hun selv ikke ville gjøre det.. Selv syns jeg det hadde vært mer naturlig at CP og S hadde forlovet – og giftet seg – før M og C tatt i betrakting lengden av forholdene, men vi vet vel ingen grunnen til dette.. Vi får håpe at både M og CP velger rett partner og at det blir 2 fine bryllup i Sverige i nær framtid. Dere har jo et flott kronprinsessepar som det lyser kjærlighet av, og da får vi ønske det samme for de 2 andre parene.


 69. Anitra skriver: 5 november, 2012

  Så där, ja! Nu har Sofia-hatarna kommit igång igen med sina infernaliska skriverier om en människa de inte vet något om. Skribenterna måtte ha en osedvanligt hög “moral” själva när de år 2012 kan förfasa sig över att en ung vacker flicka för några år sedan lät sig fotograferas lättklädd. Beslutet om hennes eventuellt kungliga framtid fattas i varje fall inte av er, vad ni än tycker och detta har ju nu ältats i åratal – tröttnar ni då aldrig?


 70. Eva H. skriver: 5 november, 2012

  #58, du verkar iaf tycka det är mkt intressant att läsa om andras lyxliv efter vad jag kan förstå. Det är väl så`nt som kallas dubbelmoral


 71. Lena Ekelund skriver: 5 november, 2012

  Sofia är bra på engelska, har sött ansikte och smal figur och gillar välgörenhet, visst har hon prinsesskvalitéer!


 72. Kerstin Bergström skriver: 5 november, 2012

  #41 Birgitta På Emmas tid fanns inte det media uppbåd som är idag.Hon slapp undan med det.Inga kommentarer här heller.Hon hade tur.Jag tycker vdenna förföljse mot Sofia är så lågt som det någonsin kan bli.Aldrig för ett ögonblick att jag tror att hon vågar kräva ngt.Hon respekterar nog kungaparet och det är väl därför som hon har fått följa med dem på olika saker.I och med alla dessa skriverier så gick kungen ut i somras i pressen och tala om att han inbjudit Sofia till Soliden.Det skulle han inte behöva göra.Soliden är han privata slott,men svenska folket lider av avundsjuka.Går tydligen inte att bota.


 73. py skriver: 5 november, 2012

  Hoppas Sofia inte behöver vänta så länge ändå!!!hoppas att bomben briserar snart!!! hoppas på en förlovning snart igen!!! och hon kommer att vänta! var så säker!! hon ger sig aldrig!!! och hon kommer in i kunga huset. försök att förstå det en gång för alla!!! trevlig måndag alla! py.


 74. Linda, läkare skriver: 5 november, 2012

  Jag hoppas att Svensk Damtidning snart inför att alla som kommenterar ska ha Facebook-konton!


 75. Mia S skriver: 5 november, 2012

  Ett framtida kungahus utan SH sitter nog säkert. OM SH blir ingift i kungahuset är det nog bra om de kungliga har en yrkesutbildning att falla tillbaka på om kungahuset måste avgå. Kanske många medborgare då vill få en omröstning om vi skall ha kvar monarkin eller ej, då många ej delar värderingar med en f.d. nn modell och ej vill se sig representerade av en sådan person. Republikanska föreningen kommer att få ett uppsving. SH kan ägna sig åt sitt fritidshem i Sydafrika, Daniel driver gym, Victoria arbetar med handikappfrågor och CP fortsätter tillverka designföremål tillsammans med någon etablerad designer.


 76. Marie skriver: 5 november, 2012

  Det är ju guld som glimmar så det är väl klart att hon väntar!!!


 77. Christina Helsinki skriver: 5 november, 2012

  #75

  En tröst i detta elände är ändå att av alla dem som du beskriver i detta scenario är det endast Madeleine och Chris som kommer att klara sig ekonomiskt. De andra har ju bevisligen alla gått med förlust.


 78. Emma_H skriver: 5 november, 2012

  py_73-Citat:
  “bomben briserar snart!!!”,”hon kommer att vänta! var så säker!! hon ger sig aldrig!!!”

  nej DET Py har väl ingen här tvivlat på…den “briserande bomben” klarar vi oss utan – blir nog bara ännu ett video-message


 79. Olga skriver: 5 november, 2012

  Jag tycker att vi alla kan vara glada för att Victoria blir regent. Jag vågar inte tänka tanken att Carl-Philip skulle vara kronprins. Undrar om kungen numera tänker detsamma, han var ju så negativ till kvinnlig tronföljd. Tycker han att han utför sina kungliga plikter skickligare än Silvia?!
  Victoria och Daniel blir ett perfekt regentpar i Sverige.


 80. Ultra Nivea skriver: 5 november, 2012

  Kanske gör CP en prins Bertil och slår till efter 60+ vem vet?


 81. ingela skriver: 5 november, 2012

  Att några tycker att Sofia är ett prinsessämne är skrattretande och jämför inte henne med Kate och Mary. Ingen av dem är glamormodell och visar sig n-en. Dessutom tror jag inte att S någonsin blir prinsessa.

  Att de inte hann först med förlovningen kan bero på tre saker.
  1 C-P har inte friat
  2 Kungen har inte givit sitt samtycke
  3 Regeringen har sagt nej till förlovninge


 82. Lilla My skriver: 5 november, 2012

  #74. Hellre disqus, då får man i alla fall vara anonym. Det skulle i alla fall göra att det blir svårare att skriva flera inlägg under olika alias. Idag räknade jag till fyra inlägg som har både för- och efternamn, avslutas med utropstecken och hejar på Sofia. Märkligt va?!


 83. ingela skriver: 5 november, 2012

  En del av er som skriver här påstår att vi som inte tycker som ni när det gäller Sofia och hennes vara eller inte vara i vårt kungahus i är avundsjuka och lever inte något lyckligt liv.

  Skitsnack man vill vara stolt över sitt kungahus och inte ha en nmodell som medlemm. Daniel är snudd på att inte platsa han heller om han tar parti för S

  Jag är lyckligt gift sedan 37 år har två barn och 3 barnbarn. Jag är fortfarande lika lycklig med min man som jag var när vi träffades.
  Så kom inte och snacka om trist liv mm. Respektera att vi inte tycker som alla Sofia fans.


 84. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 5 november, 2012

  J# 74. Linda läkare.

  “Jag hoppas att Svensk Damtidning snart inför att alla som kommenterar ska ha Facebook-konton!”

  Men varför föredrar du inte själv då som ett gott exempel?! Lägg upp ditt eget förnamn, mellannamn och efternamn, sätt in en bild på ditt ansikte och skriv gärna person- och tfnnummer för vi är sååå intresserade att veta vem du är!

  Nej, jag jag är glad att man kan skriva relativt fritt på detta royalistiska forum, utan att för den delen behöva tvingas på ett facebookkonto, vilket varken jag elller många av mina vänner har. Skriver folk olämpliga saker här inne så tar Svensk Dam bort detta. Så jag är inte orolig 🙂

  Mvh Moder Svea


 85. bieebiee skriver: 5 november, 2012

  Varför bjöd inte Madeleine och Chris in till presskonferans,
  utan enbart lät publicera bilder och en inspelad film ! ? ?
  Ryktet går ju att hon väntar barn, var det därför inte media bjöds in
  så att de lätt kunnat se om det var så.
  För övrigt hoppas jag att Carl Philip snart förlovar sig med Sofia.
  I henne får vi en vacker och stilig prinsessa.


 86. Britt Perssonhttp skriver: 5 november, 2012

  Chris med sina afärer höjs upp till en svärmorsdröm menSofia måste stå ut med trakaserier : Hon måste vara em psykiskt set mycket stark person. P M presenterar olika pojkvänner och hon hyllas för sin skönhet, det stämmer ju men inte denne nye fästman är något att visa upp för olika evenemang. Carl-Philips val av sambo skulle alltså medföra republik, om det blir så, så är han ju inte de ende som “felat” inom den kungliga familjen. Låt dessa två få varandra liksom M fick sin s.k. drömprins


 87. Sara skriver: 5 november, 2012

  Madeleine förlovade sig ju med Jonas medan Victoria och Daniel var förlovade. Då kan väl Carl Philip och Sofia vara förlovade samtidigt som Madeleine och Chris. Förlåt, men ibland (rätt ofta) skapar skvallerpressen konflikter som inte finns.


 88. pia skriver: 5 november, 2012

  Hoppas att fröken H. inser sin begränsning. Hon skulle bli en klar belastning i en kungafamilj som redan nu endast har två värdiga representanter: Victoria & Daniel. Monarkin mäktar inte med ett sänke, som den här prinsflamman utgör. Som en igel biter hon sig fast i det guldkantade bytet, C-P. Varför märker vi inte av det minsta försök att “reparera” det dåliga rykte hon har från nakenbranschen? Studera, förkovra sig, verka på ett seriöst sätt inom någon viktig del av samhället, det är vad man kan kräva, allra minst. Vad gör människan hela dagarna? Vad lever hon på? Är hon helt enkelt hålldam till C-P? Det är faktiskt 2012 nu, och var och en ska göra rätt för sig.


 89. Mingel skriver: 5 november, 2012

  #59. Nej, som “sjukpensionär” (ett egrepp som inte existerar, jag tror du menar sjukersättning) lever jag Jinte på bidrag “till skillnad från kungafamiljen som utför ett arbete” .
  Jag har utfört ett arbete i hela mitt liv. Slitit som f-n. Detta tunga arbete gjorde till sist att jag blev sjuk. Därför kunde jag inte fortsätta att arbeta. Därför fick jag tillslut det som kallas sjukersättning.
  Jag ser din kommentar som en förolämpning mot alla människor som slitit ut sig i yrkeslivet och sedan får en mycket liten ersättning när de inte kan, trots att de vill, arbeta längre. Sådana här kommentarer gör mig både ledsen och arg.


 90. Anki skriver: 5 november, 2012

  Är det verkligen så viktigt att vara gift. Dom är väl en del av befolkningen? Dom får väl leva för Sverige i tiden. Det går väl och förlova sig och gifta sig när som helst! Allt är bara trams så fort det handlar om kungahuset. Hopplöst omodernt!


 91. Marguerithe skriver: 5 november, 2012

  “74” Linda,
  Det skulle man verkligen önska! Här behövs upprensning i detta träsk som det har uvecklats till.


 92. MargarethaMargaretha skriver: 5 november, 2012

  Sofia blir en bra,duktig prinsessa precis som alla övriga ingifta prinsessorna i europeiska kungahus.Prins Carl Philip och Sofia blir det lyckliga prinsparet med mycket charm.


 93. Anita W skriver: 5 november, 2012

  34) Du kan väl ändå inte jämföra Sofia med Catherine och Mary, de har ju både skönhet, stil och utbildning. Jag har aldrig hör något så dumt. Jag hoppas att C-P inser att hon är definitivt inget att ha.


 94. La Principessa skriver: 5 november, 2012

  Vi vet ingenting om hur det varit om Carl Philip förblivit kronprins. Han hade givetvis fått en helt annan utbildning och medieträning då och det är inget som säger att han med det i ryggen varit ett “sämre” alternativ än Victoria. Hon har “tränats” för sin roll sedan barnsben, det blev aldrig han. Att kungaparet har personliga åsikter i frågan får man nog acceptera.


 95. Marguerithe skriver: 5 november, 2012

  Sofia kämpar i motvind för att hjälpa Carl Philip att inte alltid hamna efter sina systrar. Nu har väl flickan fått fly landet igen p g a all kritik hon läser om sig själv. I Älvdalen håller man om Sofia och menar att hon ska alltid ha en fristad när hon kommer hem.
  Jag vet inte om jag gillar Kungaparets sätt att sköta sina barns ev tillkommande. Stackars Daniel, vilken kamp, om man ska tro det som skrivits senast i Johan Lindvalls bok.
  Tänk om Carl Ph och Sofia fått förlova sig nu och kunnat vara med på Nobelfesten i år.Vilken glädje. Alla hade unnat dem det, ja utom vissa white trash people här som tror sig veta vad stil och klass är.


 96. Marguerithe skriver: 5 november, 2012

  Sofia kämpar i motvind för att hjälpa Carl Philip att inte alltid hamna efter sina systrar. Nu har väl flickan fått fly landet igen p g a all kritik hon läser om sig själv. I Älvdalen håller man om Sofia och menar att hon ska alltid ha en fristad när hon kommer hem.
  Jag vet inte om jag gillar Kungaparets sätt att sköta sina barns ev tillkommande. Stackars Daniel, vilken kamp, om man ska tro det som skrivits senast i Johan Lindvalls bok.
  Tänk om Carl Ph och Sofia fått förlova sig nu och kunnat vara med på Nobelfesten i år.Vilken glädje. Alla hade unnat dem det, ja utom vissa missunnsamma människor här som tror sig veta vad stil och klass är.


 97. Kerstin Bergström skriver: 5 november, 2012

  #74 Linda krav på Facebook inte nödvändigt,men att inte få skriva anonymnt inte bara namn utan för-och efternamn och från vilken ort.Undrar hur många Evor det finns.Man kan inte hålla på skriva saker som inte kan stå för.Vilket görs här särskilt när det gäller Sofia.Det är beklämande att läsa all dessa låg-elakheter.Det är sjukt.


 98. Sandra skriver: 5 november, 2012

  Om de vill gifta sig, skall de naturligtvis få göra det. Men att Sofia blir prinsessa är en helt annan historia. Där tycker jag svenska folket får lov att säga som de tycker.


 99. Sibylla skriver: 5 november, 2012

  Kungen och drottningen tror jag bromsar en förlovning så gott de kan. Oavsett vad de anser om SH:s lämplighet är det i deras ögon ingen brådska då hon ännu bara är 28 år och de inte har varit tillsammans SÅ lång tid. Klart de ser en eventuell förlovning och äktenskap som en potentiell risk för tråkigheter och skandaler.


 100. Pensionär skriver: 5 november, 2012

  #45 Om CP och Sofia ska vänta i 10 år bara för att Victoria gjorde det så borde det väl också gälla Madeleine. Men hon var snabb med 2 förlovningar under ett par års tid.

  #64 Sambopar brukar väl räknas som familj i vårt land. Även om det bara finns en inkomst.


 101. Maria skriver: 5 november, 2012

  Märkligt att Chris “sväljs” av alla med hull och hår, medan Sofia får skäll mest hela tiden. Knäppt! Knasiga svenskar!

  Om kärleken är äkta så orkar de vänta. Det gjorde ju Kronprinsessan också. Och hon valde och fick sin man, sin Prins av folket.


 102. bettan skriver: 5 november, 2012

  Det skrivs så mycket att vi hatar Sofia, det gör vi inte. MEN vi ifrågarsätter med all rätt hur kan leva som hon gör med med nästan ingen inkomst. Det är offentligt handling kolla vad hon har i inkomst,räkna sedan själva ut vad hon lever på. OSS. Jag tycker personligen att det är konstigt att hon inte skaffar sig en utbildning eller försöker arbeta visa att hon kan prestera något. Men så det verka vara den lätta vägen som gäller. Jag tycker det visar vem hon är,beräknade och kall. Men det har alltid funnits vissa damer i kungahuset.


 103. My skriver: 5 november, 2012

  Ingen risk att den damen tröttnar i första taget, inte nu när hon är så nära målet.


 104. gunilla skriver: 6 november, 2012

  Prinsen ar 33 ar gammal. Tillrakligt vuxen for att besluta vem han gifter sig med.
  Men nar man ser hur monarkin innebar att en person kan utsattas for vad som helst skvaller, illvilja och “analys” sa blir man nog nastan republikan.
  Prinsen valde inte att bli prins. Hans syster Victoria ar ett foredome for oss alla, som en plitktrogen och varmhjartad person som ocksa har fatt sta ut med mera an de flesta skulle orka med.
  Antagligen kommer Madeleine snart att utsattas for asikter om fastmannens skumma affarsforetag. Men atminstone ar hon pa avstand och i ett land dar en prinsessa ar former an en filmstjarna.
  Jag vet, jag bor har —


 105. Eva skriver: 6 november, 2012

  Jag tror att de kommer förlova sig ganska snart. Hovet orkar inte med en stor sak till nästa år, sades det, så själva bröllopet kanske dröjer. Jag har ju reagerat på att Sofia inte varit mer diskret, men nu har hon inte synts på ett tag. Kanske lär sig mer o mer vad som gäller. Jag tror att det kan bli de två ändå, och att hon har kapacitet att prestera och lära sig mycket. En människa måste också ha rätt att byta spår, börja på nytt. Det finns dock frågetecken tycker jag, men dem får tiden räta ut.


 106. annica skriver: 6 november, 2012

  # 63, Midnattsolen har såå rätt!


 107. hilde skriver: 6 november, 2012

  #28
  Enig med deg.
  Synes at dette er nok en spekulativ artikkel.
  Tror man virkelig at en ung jentes store drøm er å bli gift?
  I dag kan man bo sammen og det er jo egentlig ingen skillnad mellom det og å være gift.
  Sofia er fremfdeles ung. Ute i Europa har nesten alle prinsesser vært over 30 når de har giftet seg.


 108. Charlie skriver: 6 november, 2012

  Kongehusene er toppen af underholdningsbranchen i dag ! Det både på tv, internet, i ugeblade og tidningar – og så betaler man endda kun til sit eget, resten får man gratis. Jeg synes faktisk, det er lidt uretfærdigt, eftersom det jo er Sveriges, der leverer det bedste, ligger på TOP 10’s første plads. Og det har de suverænt gjort i flere år nu.
  Jeg bidrager gerne med et par kanelbullar, det er stadigvæk billigt, en biobillet til “Skyfall” kostede 85 kr. Så jeg går sjældent i biografen, vælger at se og følge den kongelige underholdning. Den får 5 (*****) ud af 6 stjerner af mig.
  En forlovelse mellem Carl Philip og Sofia, ja den må give sex stjerner!


 109. VenlaVenla skriver: 6 november, 2012

  # 89
  Mingel

  Jag håller med dig! Jag blir bara arg, inte ledsen på folk som påstår att sjukersättning är ett bidrag. Sjukersättning tillhör det allmänna försäkringssystemet och tänk hur många skulle behöva söka försörjningsstöd (icke bidrag) utan det.
  #59 Ansan har alltid tuffa kommentarer om saker och ting.

  Sofia är en klok kvinna och säkert mycket läraktig. Det är bara hennes leverne förr som väger tungt i vågen. Förlovningen skulle få enorm publicitet i massmedia och alla felsteg dras fram. Pressen vill tjäna pengar.


 110. Bittan skriver: 6 november, 2012

  # 74 Linda! SD läser allt vi skriver och tar bort en del, har själv råkat ut för detta, så du behöver inte oroa dig!


 111. Bettina skriver: 6 november, 2012

  Madeleine og Jonas B. forlovede sig 4-5 måneder efter Victoria og Daniel og det samme sker måske også for CP og Sofia og så længe orker Sofia nok at vente.
  Ventetiden kunne hun fx bruge på at tage et job!
  Hun er vacker og det er nok også det, der gør, at hun har den fortid, hun har. Men måske skulle hun vise, at hun er andet end “et kønt ansigt”, for det mangler hun at bevise.
  Jeg forstår godt, at visse har betænkeligheder, for jeg synes efterhånden også, at det er, som om hun kun venter på at blive gift ind i kongehuset og vise sig frem i designertøj og juveler. Jeg er blevet lidt skuffet over hendes tilsyneladende manglende seriøsitet.


 112. .tina skriver: 6 november, 2012

  Sofia kommer att vänta! Hon har fått smak för “det goda livet” och utan inkomst så hänger hon sig fast.

  Måste vara förfärligt att vara i hennes sits.


 113. Hanna skriver: 6 november, 2012

  Kan Mette Marit, så kan Sofia…


 114. Len H skriver: 6 november, 2012

  Tänk er Sofia sittandes på kungamiddagar och nobelfester m.m. Där hamnar man nämligen om man är medlem i kungafamiljen.
  Det blir säkert en väldigt krystad situation, eftersom bordsgrannen säkert blir en helt “vanlig” person ,som inte kan ha undvikigt alla skriverierna. Fruar till vetenskaps män läser också gossip news.

  Och det finns koder som Sofia inte karar av.
  Carl Philip är uppvuxen med allt det här och tänker kanske inte på vilka situationer han kommer att sätta Sofia i .
  Här gäller det inte att ha bra ” munväder ” eller se söt ut. Där gäller det helt andra kvalifikationer. Därvid inte sagt att alla studenter som har möjligheten att närvara på nobelfesten behärskar alla koderna, men de sitter med varandra. Dvs de representerar inte vårt kungahus och är studenter på ett universitet.


 115. caracas skriver: 6 november, 2012

  Bernadottarna mognar sent. Sofia borde dra sina slutsatser och ta itu med egen utbildning och planera sitt liv i enlighet med
  det oberoende som ger respekt.


 116. marlene skriver: 6 november, 2012

  Hur många kvinnor härinne skulle tänka sig att ge sin 16-åriga dotter tillstånd att åka utomlands för att n-fotografera sig? – Jag skulle gärna se en sådan omröstning. Jag tror inte att det är många av oss härinne som skulle svara ja nämligen. De flesta har större omsorg om våra döttrar än Sofias mamma. Och jag tror också att vi värnar om att våra döttrar ska skaffa sig en utbildning så att de kan stå på egna ben och inte göra sig ekonomiskt beroende av en man…


 117. Singoalla skriver: 6 november, 2012

  För det första: Sofia lever inte på oss. Möjligen på prinsen, vilket äe deras ensak! Han har egen stor förmögenhet. Apanagets storlek avgör våra valda politiker och det går till kungen. Hur han fördelar det i sin familj spelar ingen roll, det blir inte större eller mindre för det!
  För det andra: Det behövs ingen CV för att gifta sig! Inte ens med en prins! Kunngafamiljen är ingen firma! Vad hade prinsessan Diana för CV i så fall? Och hon skulle blivit drottning i Storbritannien!
  För det tredje: Nakenbilder är inte olagliga. Sofia har inte gjort något brottsligt och inte skadat någon annan!
  För det fjärde: Det är otillständigt att racka ner på en medmänniska på det sätt som sker här! Ni borde skämmas! Har ni inga egna anhöriga? Sätt er in i hur det kan kännas för den som blir utsatt!


 118. Tina skriver: 6 november, 2012

  Självklart – väntar inte Sofia – hon arbetar..!
  Hon kunde ju annars ha använt – bulle i ugnen-tricket och krävt vigsel i 7:e månaden..som andra desperata kungliga bloggare..!
  Men Sofia är stilig rakt igenom..!


 119. Bittan skriver: 6 november, 2012

  # 116, bra skrivet, om jag varit mamman, så hade ju inte jag släppt i väg min dotter på 16 år. Kanske mamman varit n-modell också!


 120. Pensionär skriver: 6 november, 2012

  #102 Är du verkligen så billig att du kollat med myndigheter vad Sofia har för inkomst. Stackars vänner och bekanta till dej som också riskerar att bli kollade. Vilken ensam människa du riskerar att bli.


 121. Solstrålen skriver: 6 november, 2012

  #117 Singoalla
  Diana hade kungliga anor och var dotter till en earl. Hennes morfar var baron.
  Det är ett CV som räcker långt i de kretsarna och hon hade varit ett praktexemplar som drottning pga anorna.


 122. Ansan skriver: 6 november, 2012

  #89 & 109#

  Ni tycker att det går bra att förolämpa kungahuset genom att påstå att de lever på bidrag när de i själva verket har ersättning för utfört arbete medan de som uppbär ersättning från de allmänna systemen blir kränkta om man påtalar det?

  Jag tycker att det är bra i Sverige med allmänt finansierade system för sjukdom och arbetslöshet mm. Systemen ska finnas där för dem som behöver dem. Det jag har svårt för att samma människor här kan skriva (nedsättande) att kungafamiljen lever på bidrag och samtidigt göra det själv.


 123. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 november, 2012

  Är Tina lite avundsjuk kanske? 😉 Du hånar Ebba von Sydow vilket jag inte förstår. Denna kvinna är en hårt arbetande småbarnsmor och att hon väljer att gifta sig med sin sambo när hon är gravid har väl inte du med att göra. Hon är en vanlig dödlig precis som vi. CP är det inte. Han är/var nr två i tronföljden. Glöm inte det!


 124. Tina skriver: 6 november, 2012

  123.
  Självklart är jag avundsjuk på vackra Sofia..!


 125. marianne skriver: 6 november, 2012

  Det blir bara allt bättre om Sofia får vänta tio år till, då först kan hon kanske börja föra sig


 126. Solstrålen skriver: 6 november, 2012

  #118 Tina
  Bulle i ugnen-tricket i 7:e månaden hade nog varit jättepopulärt hos svärfar och svärmor.
  Herregud, det hade nästan varit värt att uppleva!


 127. kim skriver: 6 november, 2012

  “120”:

  Varför skulle det vara så hemskt att kolla upp vad någon har för inkomst??? Det är ju offentliga uppgifter!
  Jag är en av dom som gjort det flera gånger och har många vänner som också gör det, och det är INTE BILLIGT på något sätt, – tvärtom! Och har man rent mjöl i påsen har man väl ingenting att skämmas över, det är ju helt vanlig information som vem som helst kan ta del av!
  Och vaddå, “stackars vänner och bekanta”…så fjantigt!


 128. Ingrid, 76 skriver: 6 november, 2012

  Varför denna brådska ?
  Daniel fick vänta många år
  och höll dessutom låg profil. Syntes aldrig
  i skvallerpressen frivilligt.
  Jämför Inte Daniel med Sofia !


 129. tinnituss skriver: 6 november, 2012

  Ja hon kan skapa rubriker den där flickan…på ett obehagligt sätt så hon får så många att mobba och spy galla över varandra. Inga kvaliteér man säker hos en person i ett kungahus eller hur? och vad hon än gör i framtiden kommer det hon gjorde i dåtid att kommas ihåg. Det är inte värt att bråka om men vi måste ju få ha vår åsikt och hoppas att inta alla högt uppsatta är okritiska kungavänner och godkänner SH i vår kungafamilj.
  Och kom igen så himla snygg är hon inte och hon pratar tillgjort 🙂
  Ocn ingen stil, ingen klass….ska jag fortsätta? 😉


 130. Tinalill skriver: 6 november, 2012

  Alltså, varför måste dom vänta? Vad skulle en förlovning till spela för roll ? Nog kan väl kungahustet klara av ett brölopp till ?Vi lever inte på 1800-talet !


 131. Tina skriver: 6 november, 2012

  Skönhet och engagemang för utsatta barn är en oslagbar kombination..!
  Det insåg redan Silvia..som idag älskar sin blivande svärdotter..!
  Det är alltid mamma som har sista ordet när det gäller sonens blivande fru..!
  Välkommen i The Bernadottes Sofia..!


 132. matilda skriver: 6 november, 2012

  #122
  Med hänvisning till ditt citat nedan… Jag tycker att det är underhållande hur du säger emot dig själv. Och jag vill förtydliga: Sjukersättning är inte ett bidrag, det är en form av förtida intjänad pension. När du själv går i pension, kommer du då att se dig som “bidragstagare”? Och tycker du verkligen att kungafamiljen är “behövande”? De äger ju miljoner.
  CITAT:
  ” Jag tycker att det är bra i Sverige med allmänt finansierade system för sjukdom och arbetslöshet mm. Systemen ska finnas där för dem som behöver dem. Det jag har svårt för att samma människor här kan skriva (nedsättande) att kungafamiljen lever på bidrag och samtidigt göra det själv.


 133. Ansan skriver: 6 november, 2012

  #132# mailda,
  Kul att jag kunde roa dig. ….”Sjukersättning är inte ett bidrag, det är en form av förtida intjänad pension”

  Om du tex får sjukersättning vid 40 års ålder och lever tills du är 100 år. Då har du som längst arbetat i 20 år. Hur har du då kunnat spara in din ersättning ur trygghetssystemet för de kommande 60 åren? Dina 20 förta år har också kostat statskassan. Frågan blir då vem som har tjänat in din förtida pension!

  Jag tycker inte att kungafamiljen är behövande men att de skal ha rätt till utfört arbete som alla andra, oavsett hur mycket du har på banken. Har du en annan uppfattning så tycker jag att du kan börja med dig själv, dvs arbeta utan ersättning.


 134. Mia S skriver: 6 november, 2012

  Jag gillar tajmingen på eklateringen av Madeleines förlovning.
  Känns som om det medvetet var planerat till ett datum då SH var bortrest. Helt rätt tycker jag.


 135. Eva M skriver: 6 november, 2012

  Det var då ett dividerande om sjukersättning, har det själv. I början sjämdes jag nästan men så kom jag på att jag kunde jobba som frivillig i Röda Korset då kände jag mig som människa igen.Jag håller med dig Ansan i det du skriver och jag önskar dig en trevlig tisdagskväll.


 136. ingela skriver: 6 november, 2012

  #131 Ibland är dina kommentarer bara löjliga och skrivna för
  att reta andra som skriver här.


 137. Pamela P skriver: 6 november, 2012

  # 131 Tina
  Hur kan du vara säker på att Silvia älskar Sofia? Jag tror hon får hålla god min utåt. Att de fick flytta ihop och bli sambos var för att de ska inse att livet inte bara är en lek utan också allvar.


 138. Kerstin Bergström skriver: 6 november, 2012

  #105 Eva Du har rätt i mycket.
  #117 Singoalla Det var bra skrivet.
  #129 tinnitus Vaddå?? Hon skapa rubriker!! Det är väl journalisterna som gör det.Jag tror inte att hon är road av dessa rubriker och inte hennes familj eller C-P med familj.Det har gått för långt för länge sedan.
  Hon har väl cirkulerat i media om både då-och nutid.Så vi vet redan.Konstigt att inte franska tiningar visste vem hon var .När de var till Cannes.Det är inga överraskningar som med Cris.


 139. Annki11 skriver: 6 november, 2012

  # 26 Jag instämmer. Vill gärna se Sofia som prinsessa!


 140. lena nilsson skriver: 6 november, 2012

  Att inte Madeleine bjöd på någon presskonferens,tror jag berodde på att hon då inte skulle behöva svara på en hög med larviga och genanta frågor som skulle ställas.Och smart är hon,passade på när somliga var på resa i sydafrika, och behövde då inte inviteras till förlovningsmiddagen med familjen.Inte vet jag om det är så,men ponera att jag gissar rätt.;-)


 141. "Cissi" skriver: 6 november, 2012

  Vilken patetisk, ynklig smörja som skrivits i denna spalt! Efter en tids frånvaro härifrån, trodde jag att de värsta och mest illasinnade nidskrivarna mot prins Carl Philip och hans flickvän vid det här laget hade skaffat sig lite stil och klass och börjat uppträda på ett mer moget och anständigt sätt, men ack vad jag bedrog mig.
  Här finns fortfarande samma gamla urvattnade pseudomoralister som vanligt, svårt fanatiska och angripna av sitt hat mot paret. Dessa fanatiker öser sin bittra galla över prinsen och hans sambo allt under det att de tror sig vara förespråkare för “svenska folket” … Hur kan vanliga, förhoppningsvis normala människor i övrigt, hänga upp sina liv på dessa kommentarer och meningslösa diskussioner – det övergår mitt förstånd!
  Likaså går det inte att förstå hur människor kan vara så anfrätta av ondska, att de med alla medel och ordalydelser till varje pris vill skilja paret åt.
  Har ni inget vettigare att göra om dagarna??????? Livet rinner ju ifrån er, medan ni sitter här och häckar och ojar er över sådant som ni inte vet ett dugg om eller som är er angelägenhet! Skärp till er!


 142. StarletFörlovningendröjer–menorkarSofiavänta? skriver: 6 november, 2012

  #131 Estetica
  Vilka är The Bernadottes? Ett nytt rockband, eller?


 143. Karin Nilsson skriver: 6 november, 2012

  # 133. Ingen kan väl med bästa vilja i världen kalla det som kungafamiljen gör för arbete.
  Vilken betydelse har det för uppsagda arbetare på Volvo eller Saab tex. att kungen (eller någon prins) gör ett ” besök” där?
  Kungen fick med sig en minibil hem till Estelle. På vilket sätt hjälpte hans besök barnen till uppsagda föräldrar?
  Ingen skall få betalt enbart för att visa upp sig utan att behöva ta ansvar för någonting.


 144. Trött på trams skriver: 6 november, 2012

  1 Tina … var tyst om du är så uppfostrad så du vet hur man gör då?? Missar denna Sofia … det säger allt om dig Tina!!

  Jag o många med mig är oerhört trötta på att höra ditt dravel!!!


 145. Mona skriver: 7 november, 2012

  I programmet topmodel är tjejerna inte myndiga.
  Ska du bli en framgångsrik fotomodell så ska du börja tidigt.
  Gå in och kolla en modellagentur de tjejerna är inte så gamla.
  Varför inte skriva eller ringa till Sofias mamma i Älvdalen
  henne hittar ni i älvdalens kommun hon är kommunpolitiker för FP.
  Fråga henne varför hon tillät dottern att bli modell.


 146. Skotten skriver: 7 november, 2012

  #52 Kristine, Oslo
  Modsat Norge så valgte Sverige, at ændre tronfølgen med tilbagevirkende kraft.
  Det er vist ikke sket i noget andet kongehus og man kan så sige, at det norske kongepar ikke skulle omstille sig, alt fortsatte som hidtil for dem: Haakon blev født som kronprins og det forblev han.
  Carl Philip var sikkert vokset med opgaven, hvis han var blevet opdraget til at skulle være regent, det gjorde Frederik, men han var længe om at blive voksen!
  Men nu er CP “bare” nr. 3 og det er uden betydning, hvem han gifter sig med, egentlig kunne Sofia blive hjemmefrue, men det er nok det sidste, hun ønsker. Vi har jo lært hende at kende, som en linselus.


 147. Ansan skriver: 7 november, 2012

  #135# Eva M,

  Avsåg naturligtvis inte att vara nedlåtande mot någon som behöver systemet. Du har ingen anledning att skämmas. Många gör som du, ett handtag där de kan. Andra har inte ens möjlighet att göra det. Systemet skall finnas för de som behöver det. Det som irriterar mig är när människor använder bidragsargumentet på ett nedsättande sätt mot kungafamiljen, men själva anser sig kränkta om man säger det samma om dem. Ha det så bra!


 148. Eva M skriver: 7 november, 2012

  147 Hej Ansan det var inte din kommentar jag reagerade på utan andra kommentarer. Dina ochmina synpunkter angående vår kungafamilj brukar vara samstämmiga. Hälsningar Eva M


 149. Olga skriver: 7 november, 2012

  Det borde korrekt säga att orkar vi, läsare av SvD och medborgare av landet , läsa och höra ännu mera om personen i fråga…
  trött på alla de media- och uppmärksamhetshungriga – det känns som en tonåring i en vuxen kropp inte fick leka färdigt…


 150. Tina skriver: 7 november, 2012

  149. Självklart vill vi svenskar läsa om vår monarki..!
  Du kanske vill läsa om ditt statskick..!


 151. Olga skriver: 7 november, 2012

  Ja, man börjar tänka och fundera om statsskicket faktiskt…tacka SH…
  kanske , den president-form att styra landet kan bli mera effektivt på grund av de mera kompetenta som ska komma till styret..
  Titta på Obama – omvald igen…Titta på Tyskland , Finland , Schweiz…deras ekonomi är mycket effektiv …


 152. Emma_H skriver: 7 november, 2012

  CITAT:”…det er uden betydning, hvem han gifter sig med…”
  ej enligt sve gr.lag – sålänge E är omyndig är CP de facto Nr_T-v-å
  Utifall V tackar nej till arbetsuppdraget… står CP på tur (de närmsta 17åren & då blir CPs fru Drottning (därför spelar CPs Val roll)

  OAVSETT KÖPLATS-NR…Skotten …är man som tronföljare-fru Innehavare av yrkesroll Delaktig i Kungafamiljens kollektiva Jobb-Uppdrag(anseende) åt arbetsgivarna dvs SvFolket liksom Är Representant för vårt land Tror Du på fullaste allvar att SH låter sig nöjas m att bli Hjemmefrue? med tanke på S:s behov av att bli uppmärksammad omskriven nu som icke-kunglighet – köplatsnr lär s ignorera sen s “fått in sin 2:a fot” i sve k-huset var så säker


 153. "Cissi" skriver: 7 november, 2012

  #129 tinnitus:
  1. Det är inte Sofia som skapar rubriker – det gör murvlarna så bra själva! Därför ska hon inte få skit för det! 2. Bekymra dig inte för hur framtiden blir. Alla vi gamla tanter här, har inget löfte om evigt liv, det tror jag du inser. Vi dör snart. Därför är det min övertygelse att de som nu är unga högaktningsfullt skiter i några nakenbilder, CV och annat sådant när vi snart är borta. De kommer inte att veta att det finns en blaska av den här dimensionen, med kunglighetsporr, skulle man kunna säga. 3. Det där med stil och klass – det saknas hos flertalet här i spalten, det är bara att konstatera.. Hade det funnits sådana egenskaper hos “skribenterna” här, hade tongångarna varit mer måttfulla och verserade. Men ge inte upp, det GÅR att lära gamla hundar sitta, så trösta dig med att det finns hopp för oss alla! 4. Sofia är naturligt vacker, en strålande skönhet som med hästlängder slår Silvia.


 154. Emma_H skriver: 8 november, 2012

  cissi-CITAT:”…Det där med stil och klass – det saknas hos flertalet här i spalten, det är bara att konstatera.. Hade det funnits sådana egenskaper hos ”skribenterna” här, hade tongångarna varit mer måttfulla och verserade…”

  Ja…se bland annat inlägg_#141 ovanstående av”Just densamma “cissi” hurdant hon väljer att bemöta Skribenterna “…med stil och klass…”(obs-ironi) á la ordspråket:”kasta sten då man sitter i Glashus”


 155. "Cissi" skriver: 8 november, 2012

  #154 Emma_H:
  Är det verkligen så svårt att höra sanningen? Sanningen är min ledstjärna. Hur du och andra väljer att uppfatta den eller känna er träffade av den – vet du, det bryr jag mig inte om!
  (Jag förstår att du ännu inte kunnat “avkoda” mig, )


 156. Emma_H skriver: 9 november, 2012

  träffad av Ditt_dubbelmoraliska resonemang/beteende snarare…
  Du som vräker ur sig ena tarvligheten efterden andra visavi Forumets medskribenter & deras framförda.åsikter som.i_nr141… ärDu knappast “rätt person” att predika H-U-R skribenter Bör bete sig. Något för Dig att beakta och begrunda, före kommande Cissi-inlägg…Vill du övertyga andra om “Cissis-Sanningsversion” underlättas framgång m hjälp av icke-aggression – för Ss skull om inte annat… personligen förstod jag Din relation till Sofia tidigare m hjälp av dina inlägg vid senaste Berns/Alexandra-artikeln, så ett outsider-perspektiv förväntar jag mig icke av Dig i textform
  Cissi…du kanske framledes bör låta SvenskD´s moderator själv få avgöra vilka åsikter (betr OMSKRIVNApersoner) hör hemma här


 157. molly skriver: 9 november, 2012

  som ordspråket lyder…”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” med tanke på artikelrubrik ovan.


 158. "Cissi" skriver: 9 november, 2012

  #156 Emma_H
  Jag har ännu ingen personlig relation till Sofia Hellqvist bara för att vi tidigare bevistade samma tillställning! (Har du fortfarande inte listat ut vem jag är?)


 159. "Cissi" skriver: 9 november, 2012

  Dessutom, Emma_H… Åsikterna, som valsar runt här, bryr jag mig inte om, så länge de följer gällande svensk lagstiftning och INTE förolämpar eller förtalar en människa, som merparten av den här sajtens klientel inte känner eller egentligen VET något om!
  Då blir jag upprörd! Kalla det “tarvligheter” om du vill, eller kalla det att jag “kastar sten i glashus” – men fortfarande grundar jag mina uttalanden på fakta. Dessutom har jag lika stor rätt att framhålla mina åsikter, som inte skadar någon, som vad ni har, som verkligen är ute efter att skriva ner flickan Hellqvist! Är det nätmobbing och taskigheter, ÄR och FÖRBLIR det en uselhet utan dess like när en hel mobb godtyckligt går in för att kvadda henne, och detta bara för några gamla bilders skull! På klassiskt manér får man då höra att man är “aggressiv” och mycket mer, från den/de som innerst inne vet att jag och många med mig här, har rätt när vi säger ifrån. Det är patetiskt och det lägger sig ett löjets skimmer över de inläggen! Nog ordat om detta, nu ska jag faktiskt resa till Sydafrika!


 160. Emma_H skriver: 10 november, 2012

  cissi…förvräng inte vad jag skrev “Åsikter” -alltså med fokus på Ämnet/Artikeln/SvDam-omskrivna individer.. har ingen förvägrat dig bidra med… ej heller påtvingar ngn Dig att tycka si_eller_så! Debatt utgörs av olika åsikter dock…aggressivt framförda “Tarvligheter” visavi medskribenter dominerade Din_#141 om du läser om texten: “…Vilken patetisk, ynklig smörja som skrivits i denna spalt!…”, “…illasinnade nidskrivarna…”, “…samma gamla urvattnade pseudomoralister…”, “…svårt fanatiska & angripna av sitt hat… “, “…öser sin bittra galla …”, “…meningslösa diskussioner dt övergår mitt förstånd…”, “…så anfrätta av ondska…”, “…ni sitter här & häckar & ojar er…”, “…Skärp till er!…” …är väl sånt Du bör undvika o-m Du önskar övertyga skribenterna om “Din” SH-sanning (jodå jag räknade ut Vem du “är” var ej ditt B-deltagande utan det du avslöjade “Mellan_Raderna” i vad Du skrev där o övr.inlägg)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar