Första bilden på Mary och barnen efter flykten från Schweiz

Danska kronprinsfamiljen.

Här är den första bilden på den danska kronprinsfamiljen efter den akuta flykten med barnen från det coronadrabbade Schweiz.

För två veckor sedan kallades de hem av drottning Margrethe, och kronprinsessan Mary och kronprins Frederik fick i all hast rycka barnen ur skolan och sätta sig på planen hem, innan de danska gränserna stängde.

Nu är de hemma på slottet och det är därifrån de bjuder på denna fina familjebild, som dock kommer med ett för många danskar deppigt budskap. Och det gäller det kungliga loppet Royal Run:

Bakslaget för Mary och Frederik

– Hela familjen har glatt sig åt att snöra på sig löparskorna igen till Royal Run. Men på grund av den aktuella situationen med coronaviruset och Covid-19 och är vi dessvärre tvungna att skjuta upp årets löparfest till den 6 september i Danmark och till den 30 augusti på Grönland.

Danska kronprinsfamiljen.

Prins Vincent, 9, prins Christian, 14, kronprins Frederik, 51, prinsessan Josephine, 9, kronprinsessan Mary, 48, och prinsessan Isabella, snart 13.

–  Vi vill gärna uppmana alla löparglada – unga som gamla – till att bevara glädjen och entusiasmen för motion, till att följa myndigheternas rekommendationer och till att beväpna sig med tålamod.

–  Vi hoppas alla sex att Royal Run kan bli en stor samlingspunkt efter sommarledigheten och att alla tar hand om sig själva – och varandra – fram tills dess.

Danska kronprins Frederik.

LÄS MER: Mary och Frederik kallas hem till drottningen

LÄS MER: Corona: Drottning Margrethe ställer in 80-årsfesten

Foto: Kongehuset.