Första bilden på Sofia efter sjukdomsbeskedet – inte synts till på 38 dagar!

Första bilden på Sofia efter sjukdomsbeskedet – inte synts till på 38 dagar!

Prinsessan Sofia har lyst med sin frånvaro en längre period, men nu när flera i kungafamiljen har insjuknat i covid-19 ställer hon upp!

Kungligheterna som haft covid-19!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har inte synts till på 38 dagar. Senast hon hade ett officiellt uppdrag var den 3 december, och det stora gapet hör inte till vanligheterna för den hårt arbetande prinsessan.

Men hon har ju trots allt varit mammaledig med lille Julian som nu är nio månader, det innebär dock inte att hon är fullt ledig.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som prinsessan Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Flera i kungafamiljen sjuka i covid-19 – Sofia ställer upp

Och som tur är har Sofia och prins Carl Philip haft möjligheten att ställa upp nu när både kungaparet och kronprinsessan Victoria och prins Daniel blivit sjuka!

Sedan drottningen och kungen testade positivt för covid-19 har de suttit i karantän, och likaså Victoria och Daniel. Det har inneburit att de tvingats ställa in flera av sina planerade uppdrag i den kungliga kalendern.

Sofia och Carl Philip hoppar in för Victoria och Daniel

I dag skulle Victoria och Daniel ha närvarat vid föreställningen "Fira demokratin – 100 år" i Annexet, där riksdagen uppmärksammar att det är 100 år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen.

Men i och med deras sjukdomstillstånd fick Sofia och Carl Philip gå i deras ställe – och det verkar som att prinsessan var glad över att få komma ut på jobb.

På bilder skrattar hon glatt med sin älskade Carl Philip, och det strålade om dem – båda två uppklädda från topp till tå, tjusiga som vanligt!

Deras tre småttingar, Alexander, Gabriel och Julian syntes inte till, kanske fick Sofia en liten paus från mammaledigheten, eller vem vet, de kanske vilade bakom kulisserna, något som de ofta gör.

Ola Axman/TT
Ola Axman/TT
Ola Axman/TT

Foto: TT

LÄS MER: Uppgifter: Estelle och Oscar till Ockelbo efter smittan – Ewa rycker ut

LÄS MER: Hovets blixtåtgärd för Victoria – dokumentet visar ändringen med kungen

LÄS MER: Prinsessan Madeleines otroliga lyxköp: "Har svindyr smak"