Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilden på covid-sjuka Victoria och Daniel

18 mar, 2021, 16:10 
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Efter covid-19
Här är de första bilderna på kronprinsessan Victoria och prins Daniel – tagna exakt en vecka efter att de insjuknade i covid-19.
Annons
5 frågor & svar efter Victorias och Daniels covid-beskedBrand logo
5 frågor & svar efter Victorias och Daniels covid-besked

De ser kanske inte jättepigga ut. Men de jobbar! Och det är verkligen ett styrkebesked efter en vecka med covid.

De nya bilderna kom från hovet alldeles nyss. Kronprinsessparet sitter i sin matsal på Haga slott, precis som innan de blev sjuka förra onsdagen och torsdagen. Sannolikt befinner de sig också fortfarande i karantän.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Tillbaka efter covid Haga slott
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fotograferade på Haga i dag.

Det var för att inte missa mötet med utrikesminister Ann Linde som Victoria och Daniel bröt sjuklägret, och kungaparet deltog också, men givetvis var allting digitalt. Ämnet för dagen var det arbete som pågår i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), där Sverige är ordförande under 2021.

Kungen Drottning Silvia Kungaparet Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Utrikesminister Ann Linde OSSE
Victoria och Daniel deltog från Haga och kungaparet från sin privata våning på Drottningholm. Till höger ser du Ann Linde.

Kronprinsessparet och covid-19

Hela det senaste året har kronprinsessan Victorias och prins Daniels arbete i stort sett enbart kretsat kring pandemin och dess konsekvenser. De har träffat sjukvårdspersonal, pratat med näringslivet och haft telefonmöten med ett imponerande stort antal svenska kommuner.

Annons

Samtidigt som de har jobbat på distans, och varit ytterst noga med att följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Trots det blev de alltså smittade. Efter att kronprinsessan börjat känna sig hängig tog de PCR-test båda två och när svaret kom var diagnosen klar: Ni har covid-19.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel
Detta blev den andra kungliga covid-krisen på ett halvår: I november fick ju gravida prinsessan Sofia och prins Carl Philip samma diagnos.

Men nu är Victoria och Daniel alltså på väg tillbaka, även om resten av veckans möten nu har skjutits fram.

– Kronprinsessparet behöver få tid till återhämtning, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Hovet: Detta är OSSE

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa är världens största organisation för regional säkerhet och består av 57 medlemsländer i Europa, Centralasien och Nordamerika. Organisationens uppdrag är att stärka förtroende och samarbete mellan deltagarstaterna i syfte att förebygga konflikter, men verkar också för konfliktlösning i de fall kriser uppstått.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.

Annons