Första bilderna på Marys nya liv i Schweiz

kronprinsessan marys nya liv i Schweiz
Mary har lämnat Danmark och drottning Margrethe. Nu väntar ett nytt liv i den lyxiga skidorten Verbier. Här är första bilderna från kronprinsessans nya vardag.
Annons

Efter nyår inledde kronprinsessan Mary och barnen Christian, Isabella, Josephine och Vincent, sitt nya liv i Schweiz. I 12 veckor ska syskonen gå på den välrenommerade internatskolan Lemania-Verbier International School, belägen i den lyxiga skidorten Verbier.

Annons

Under den här perioden kommer Mary att bo i Schweiz på heltid och därför har hovet meddelat att kronprinsessan kommer att ha färre officiella uppdrag de kommande månaderna. Frederik däremot – han stöttar drottning Margrethe på heltid och planerar istället att pendla mellan Danmark och Verbier.

Kronprinsfamiljen på plats i Schweiz

Nu har de fyra barnen klarat av första veckan i sin nya skola och just nu har de båda sina föräldrar med sig i Schweiz. Sedan tio år tillbaka äger kronprinsessparet en fjällstuga i skidorten och det är alltså där Mary kommer att bo de närmaste veckorna. I Verbier kan familjen umgås ifred, långt borta från det kungliga strålkastarljuset. Och när barnen är klara med sina läxor är det förstås skidåkningen som lockar.

Annons
mary frederik
Den danska kronprinsfamiljen är på plats i Schweiz.

Nu har de första bilderna från familjens nya liv fått spridning på internet. På bilderna ser man hur kronprinsfamiljen går på en avslappnad promenad i den lilla skidorten – med hunden Grace i koppel. Mary är klädd i mössa och täckjacka och det kungliga livet med tiara och aftonklänning känns långt borta.

Mary bor i den privata fjällstugan

Så här har prins Christian sagt om flytten och den nya skolan.

Annons

– Vi ser verkligen fram emot att lära känna ett nytt land och lära känna skolan i Schweiz. Och naturligtvis skidor lite mer och sedan lära känna vissa människor från olika länder, sa prinsen under en presskonferens för några veckor sedan.

Kronprinsparet får också svara på varför de just har valt Lemania-Verbier International School.

– Det samlar många möjliga goda upplevelser för barnen. Vi gillar alla att vara ute i naturen, och det är en fantastisk natur som vi står i. Vi gillar att åka skidor och det är ett område vi känner till. Det är en stor skola akademiskt och det gör att barnen kan träffa några andra ungdomar och få en inblick i att gå i skolan i ett annat land, har Mary sagt.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Första bilderna på Marys nya liv i Schweiz”

 1. Anna skriver: 13 januari, 2020

  Till skillnad från alla andra kungliga damer som åker slalom i galaklänning och tiara…!


  1. ananas skriver: 14 januari, 2020

   Skojigaste kommentaren på länge 👍


 2. LB skriver: 14 januari, 2020

  Det visar sig vara stor skillnad när man jämför bilderna där hon bär galaklänning, smycken, och smink!


 3. Birthe Vejrum skriver: 14 januari, 2020

  Københavnerne ser ofte Mary usminket, f.eks. når hun løber sammen med hunden Grace i Amalienborgs omegn – gerne ned omkring Kastellet. Også tidligere når børnene skulle i børnehaven i alt slags vejr. Der er abslut ikke noget mærkværdigt ved det! 🙂


 4. LB skriver: 16 januari, 2020

  Vid flera tillfällen ser vi bilder i tidningarna när Marie åker skidor med Joakim och barn. Hon är så duktig på det! Även andra nordiska kungligheter har ofta figurerat i liknande sammanhang.

  Man skulle ju kunna förvänta sig att se bilder där Mary Donaldson står på skidor när hon nu befinner i Schweiz som är ett paradis för skidåkning.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar