Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilderna på Marys nya liv i Schweiz

13 jan, 2020, 18:01 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan marys nya liv i Schweiz
Mary har lämnat Danmark och drottning Margrethe. Nu väntar ett nytt liv i den lyxiga skidorten Verbier. Här är första bilderna från kronprinsessans nya vardag.
Annons

Efter nyår inledde kronprinsessan Mary och barnen Christian, Isabella, Josephine och Vincent, sitt nya liv i Schweiz. I 12 veckor ska syskonen gå på den välrenommerade internatskolan Lemania-Verbier International School, belägen i den lyxiga skidorten Verbier.

Under den här perioden kommer Mary att bo i Schweiz på heltid och därför har hovet meddelat att kronprinsessan kommer att ha färre officiella uppdrag de kommande månaderna. Frederik däremot – han stöttar drottning Margrethe på heltid och planerar istället att pendla mellan Danmark och Verbier.

Kronprinsfamiljen på plats i Schweiz

Nu har de fyra barnen klarat av första veckan i sin nya skola och just nu har de båda sina föräldrar med sig i Schweiz. Sedan tio år tillbaka äger kronprinsessparet en fjällstuga i skidorten och det är alltså där Mary kommer att bo de närmaste veckorna. I Verbier kan familjen umgås ifred, långt borta från det kungliga strålkastarljuset. Och när barnen är klara med sina läxor är det förstås skidåkningen som lockar.

mary frederik
Den danska kronprinsfamiljen är på plats i Schweiz.

Nu har de första bilderna från familjens nya liv fått spridning på internet. På bilderna ser man hur kronprinsfamiljen går på en avslappnad promenad i den lilla skidorten – med hunden Grace i koppel. Mary är klädd i mössa och täckjacka och det kungliga livet med tiara och aftonklänning känns långt borta.

Mary bor i den privata fjällstugan

Så här har prins Christian sagt om flytten och den nya skolan.

– Vi ser verkligen fram emot att lära känna ett nytt land och lära känna skolan i Schweiz. Och naturligtvis skidor lite mer och sedan lära känna vissa människor från olika länder, sa prinsen under en presskonferens för några veckor sedan.

Kronprinsparet får också svara på varför de just har valt Lemania-Verbier International School.

Foto: TT

Annons