Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilderna på prinsessan efter kidnappningsdramat – känslosamma detaljen

06 nov, 2022, 10:00 

Prinsessan Amalia visar sig för första gången sedan de allvarliga hoten.

Annons
Allt om Nederländernas kungahus!Brand logo
Allt om Nederländernas kungahus!

Nederländernas kronprinsessa Amalia är ynka 18 år gammal, och har det oerhört tufft. I början av september kom nyheten att den framtida regenten fruktades vara en måltavla för kriminella gäng, och man fruktade att risken för kidnappning var hög.

Nu visar hon upp sig för första gången, tillsammans med hela familjen. Och en känslomässig detalj är svår att bortse från.

Drottning Maximás starka ord om dottern

Prinsessans liv kastades omkull fullkomligt när de allvarliga hoten blev ett faktum. Hon tvingades lämna sina studier i Amsterdam, för att man gjorde bedömningen att risken var alltför stor.

Annons

Istället fick hon flytta hem till slottet, hem till drottning Maximá och kung Willem-Alexander där hon var under polisskydd. Hon hade bara hunnit påbörja sitt nya liv som student innan hon tvingades hem, och fick lämna allting bakom sig.

Väl hemma på slottet är tillvaron allt annat än önskvärd för den unga prinsessan. Drottning Maximá har berättat att hon nästintill bara lämnar hemmet när universitetet har föreläsningar. Självklart sker även det med största möjliga säkerhet. En tuff, och påfrestande tid för prinsessan.

– Det får enorma konsekvenser för hennes liv. Det innebär att hon inte kan bo i Amsterdam och även att hon knappt kan gå utanför dörren. De konsekvenserna är väldigt svåra för henne. Hon kan inte ha ett studentliv som andra. Jag är så stolt över att hon kämpar på, sa mamma Maximá under sitt Sverigebesök tidigare.

Tydliga gesten i bilden

Drottningen uttryckte självklart även en oro för dottern. Det är ju varje förälders mardröm att ens älskade barn ska vara utsatt för något så fruktansvärt.

Annons

Av förklarliga skäl har prinsessan Amalia inte heller visat upp sig i offentligheten, eller på kungliga uppdrag. Men under fredagen hände det. Prinsessan dök upp med hela familjen, kungaparet och systrarna Alexia och Ariane på en konstutställning hemma i Nederländerna.

Och på bilderna är det tydligt att hon finner en stor trygghet i sin familj, för visst måste det kännas oroligt för Amalia. Hon fotades ivrigt av pressen, sida vid sida med familjen.

En detalj visar tydligt på det värdefulla familjebandet, och hur familjen sluter samman under krisen. Amalia lutar huvudet mot drottningens axel, samtidigt som hon håller henne i handen – något som vi inte så ofta ser med kungligheter i sådana här sammanhang.

Prinsessorna Alexia, Ariane och kronprinsessan Amalia och drottning Maximá och kung Willem-Alexander
En fin detalj, som visar på sammanhållningen i familjen.
Annons
Prinsessorna Alexia, Ariane och kronprinsessan Amalia och drottning Maximá och kung Willem-Alexander
Familjen har varit ett viktigt stöd för Amalia under den här tuffa tiden.
Prinsessorna Alexia, Ariane och kronprinsessan Amalia
Prinsessorna Ariane, Amalia, och Alexia.
Annons

Foto: TT

Annons