Första jobbet i USA: Det fick Harry och Meghan Markle i lön

Harry och Meghan är på tillfällig visit i England.
Prins Harry och Meghan Markle har gjort sitt första jobb som icke-kungliga. De höll tillsammans tal på en tillställning för affärsmän i Miami, USA. Nu har brittisk media tagit reda på vad de fick betalt.
Annons

Den 8 januari i år kom beskedet: prins Harry och Meghan Markle lämnar det brittiska kungahuset.

”Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ‘seniora’ medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.” skrev prinsparet på sin Instagram.

Annons

Några veckor senare gick flyttlasset till Kanada och numera bor paret där med sin son Archie som har hunnit bli nio månader.

Så mycket pengar har prins Harry och Meghan Markle

I och med att de inte längre är kungliga så får de heller inget apanage. Paret kommer dock inte behöva vända på slantarna. Meghan Markle var en väl betald skådespelerska innan hon blev kunglig och enligt Mirror fick hon en halv miljon kronor för varje avsnitt av tv-serien Suits, där hon spelade karaktären Rachel Zane.

Annons

Även Harry har det gott ställt sedan tidigare, och enligt Harper’s Bazaar är han god för  237 till 380 miljoner kronor. Han har bland annat ärvt pengar från sin mamma, prinsessan Diana, och även av drottning Elizabeths mamma.

Första jobbet utanför kungahuset

Många har spekulerat i vad Harry och Meghan kommer att tjäna pengar på nu när de har lämnat kungahuset. En gissning har varit föreläsningar och publika framträdanden. Förra veckan gjorde de sitt allra första jobb som icke-kungliga, och det blev ett tal framför publik, precis som många redan hade gissat.

Harry och Meghan höll tal på en tillställning i Miami med 425 amerikanska affärsmän. Meghan pratade först om sin kärlek till Harry, därefter klev prinsen själv upp och pratade om hur han hanterat sorgen efter sin mammas död.

Annons

Det var en privat tillställning och säkerheten runt omkring ska ha varit mycket hög. Det finns varken bilder eller filmer från parets tal, men enligt uppgifter till Mirror ska paret ha fått 5 miljoner kronor för jobbet.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Första jobbet i USA: Det fick Harry och Meghan Markle i lön”

 1. josefin skriver: 11 februari, 2020

  Medan jag verkligen har medkänsla för brödernas sorg efter sin mor, sà börjar Harrys utspel nu snarare verka sensationssökande.


  1. Anna skriver: 12 februari, 2020

   Josefin,
   Håller med!


 2. Bror skriver: 11 februari, 2020

  Och vilken är nu tanken bakom detta om arvodets storlek?
  Ska traditionell marknadsprissättning inte gälla för f d kungligheter?
  Om inte, vilka är då parametrarna som fastställer arvodets storlek?


 3. Birthe Vejrum skriver: 11 februari, 2020

  “Markedsprisen” for celebrites på det niveau som Harry og Meghan befinder sig svarer til Clintons og Obamas kort sagt.
  Ingen kender den nøjagtige pris for parrets deltagelse, men nogle pr-guruer anslår, at de kan have fået op til $ 1million. Gæsterne til eventet var Top of Top 450 var der, også stars fra Hollywood – Jennifer Lopez med husbond bl.a. + Tony Blair – top influencer.
  Prins Joachim gav sin søn Nikolai det faderlige råd: “… gør dig selv eksklusiv. Sig ikke ja tak til hvad som helst”!


 4. Dorothea skriver: 11 februari, 2020

  Bror, som alltid styrs detta av tillgång och efterfrågan.
  PS
  Jag har bytt nick p g a att jag bytte mail. Hette Singoalla förut. DS


 5. Ingrid J skriver: 11 februari, 2020

  De intervjuades av Oprah Winfreys ”väninna”!, Gayle King. Starka ekonomiska intressen bakom!


 6. mm skriver: 11 februari, 2020

  Superbra att de nu drar in så mycket pengar, då kan de bli helt självförsörjande och brittiska folket behöver stå för deras utgifter.


  1. Maya skriver: 12 februari, 2020

   mm brittiska folket behövde aldrig stå för deras försörjning då prins Williams och prins Harrys familjer får sina pengar från prins Charles egendommar som är privatägda. Så det är Charles som försöjde dom hela tiden!


 7. Bea skriver: 11 februari, 2020

  Bror, perfekt inlägg.

  Om vissa personer varit mer upplysta om arvodes storlek och vad som betalas ut när det gäller kändisar och kändisskap och deras medverkan i media tv sport mm i landet USA så hade det inte skrivits en enda kommentar här.
  Självklart skall arvodet vara högt. Take it or leave it kan man lugnt säga.


 8. PernillaA skriver: 11 februari, 2020

  Singoalla roligt att läsa dig igen


 9. Mi Alforsen skriver: 11 februari, 2020

  Jag har läst att deras arvode gick till välgörande ändamål. Visserligen stod det i en tidning, men för det kan det ju vara sant.


 10. Regina Lindholm skriver: 12 februari, 2020

  Jag vet inget annat land än Sverige som är så besatt av pengar – kungahusets ekonomi, kändisars ekonomi, grannens ekonomi, okända människors ekonomi och vad allt kostar. Samma gäller folks ålder. Sjukt!


  1. ATL skriver: 12 februari, 2020

   I agree with Regina 100%. Why this fixation on money. Typically Swedish. e do not really know whether they got paid or not, and, if that is the case, how much. So reign in your horses.


 11. Bea skriver: 12 februari, 2020

  Regina Lindholm, där har du en poäng.


 12. Eva M skriver: 14 februari, 2020

  Regins så rätt du har.💐


 13. Daga skriver: 14 februari, 2020

  Regina Lindholm Endast den fattige är besatt av pengar undrar frågar och spörjer,den som redan har behöver inte talar om det.Daga


 14. Birthe Vejrum skriver: 14 februari, 2020

  “Thi den, som meget har, ham skal der gives, og han skal få overflod, men den, som ikke har, fra ham skal endog det tages, som han har”! Matthæus 13:12
  Ikke, at jeg forstår logikken her.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar