Första jobbet i USA: Det fick Harry och Meghan Markle i lön

Harry och Meghan är på tillfällig visit i England.

Prins Harry och Meghan Markle har gjort sitt första jobb som icke-kungliga. De höll tillsammans tal på en tillställning för affärsmän i Miami, USA. Nu har brittisk media tagit reda på vad de fick betalt.

Den 8 januari i år kom beskedet: prins Harry och Meghan Markle lämnar det brittiska kungahuset.

”Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ‘seniora’ medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.” skrev prinsparet på sin Instagram.

Några veckor senare gick flyttlasset till Kanada och numera bor paret där med sin son Archie som har hunnit bli nio månader.

Så mycket pengar har prins Harry och Meghan Markle

I och med att de inte längre är kungliga så får de heller inget apanage. Paret kommer dock inte behöva vända på slantarna. Meghan Markle var en väl betald skådespelerska innan hon blev kunglig och enligt Mirror fick hon en halv miljon kronor för varje avsnitt av tv-serien Suits, där hon spelade karaktären Rachel Zane.

Även Harry har det gott ställt sedan tidigare, och enligt Harper’s Bazaar är han god för  237 till 380 miljoner kronor. Han har bland annat ärvt pengar från sin mamma, prinsessan Diana, och även av drottning Elizabeths mamma.

Första jobbet utanför kungahuset

Många har spekulerat i vad Harry och Meghan kommer att tjäna pengar på nu när de har lämnat kungahuset. En gissning har varit föreläsningar och publika framträdanden. Förra veckan gjorde de sitt allra första jobb som icke-kungliga, och det blev ett tal framför publik, precis som många redan hade gissat.

Harry och Meghan höll tal på en tillställning i Miami med 425 amerikanska affärsmän. Meghan pratade först om sin kärlek till Harry, därefter klev prinsen själv upp och pratade om hur han hanterat sorgen efter sin mammas död.

Det var en privat tillställning och säkerheten runt omkring ska ha varit mycket hög. Det finns varken bilder eller filmer från parets tal, men enligt uppgifter till Mirror ska paret ha fått 5 miljoner kronor för jobbet.

Foto: TT