Försvunna prinsessan syns på ny bild – vännen bekräftar

Prinsessan ska enligt egen utsaga hållits fången av sin egen far, nu får vi se en ny bild för första gången sedan den oroande videon.

Prinsessan Latifas hemska öde har förfasat en hel värld. Redan 2018 lyckades hon fly från Dubai, där hon hålls mot sin vilja av pappan Sheikh Mohammed bin Rashid, premiärminister i Förenade Arabemiraten.

Hon flydde medelst undervattensscooter och segelbåt, men shejkens hantlangare hann ikapp henne och förde henne tillbaka under vapenhot.

Tidigare i år spreds en hemlig videoinspelning som Latifa gjort och som smugglats ut utan hennes pappas vetskap. Hennes vittnesmål var fruktansvärt.

– Jag hålls gisslan. Huset har förvandlats till ett fängelse. Alla fönster är barrikaderade, jag kan inte öppna ett enda fönster. Jag hålls isolerad, helt ensam. Jag får ingen läkarvård, ingen rättegång, inget åtal, ingenting, säger Latifa i det hemska klippet.

Prinsessan Latifa syns på bild

prinsessan latifa

Bilden som har publicerats på ett privat konto på Instagram har inte kunnat verifieras men bedöms som trovärdig av BBC och Sky News.

Nu får vi för första gången sedan videon se en bild på prinsessan Latifa och det är enda gången sedan dess hon setts offentligt, skriver Sky News. De har inte kunnat verifiera bildens äkthet än men av allt att döma är den autentisk.