Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Fotade sista bilden på Elizabeth någonsin – nu avslöjar hon händelsen bakom kulisserna: "Skör"

Fotade sista bilden på Elizabeth någonsin – nu avslöjar hon händelsen bakom kulisserna: "Skör"

Nu berättar fotografen Jane Barlow om mötet.

Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv
1:21

Efter reklamen: Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

(1:21)

Slå på ljud

När drottning Elizabeth somnade in under torsdagen hade hon jobbat in i det sista. Plikttrogen ändå in i slutet, precis det drag som kännetecknar hela drottningens gärning.

Bara två dagar innan hennes bortgång gjorde hon ett offentligt framträdande med premiärminister Liz Truss, bilder som skulle komma att betyda mer än man hade kunnat ana. Nu avslöjar fotografen vad som egentligen hände den stunden.

Kolumn

Johan T Lindwall om Elizabeths bortgång: "Nu får Charles visa att han är värdig"

Femtonde premiärministern

Det är först när en ny premiärminister i Storbritannien träffat drottningen, och blivit blivit ombedd att bilda regering av Elizabeth som denne officiellt fått sin nya tjänst. Det var precis därför Elizabeth och Liz Truss möttes på drottningens sommarresidens Balmoral slott under tisdagen.

De skakade traditionsenligt hand, och den viktiga stunden förevigades på bild. Många var införstådda på att det var en speciell stund, men just hur speciell den var visste nog ingen. Liz var den femtonde i ledet av premiärministrar Elizabeth träffat under sin tid, och skulle visa sig vara den sista.

På bilderna såg Elizabeth glad ut, och aningen trött. Men det var inte någon förvånad över, hon var ju 96 år och kämpade uttalat med olika hälsokrämpor.

Drottning Elizabeth möter Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss

Drottningen med ett leende på läpparna – som vanligt!

Jane Barlow/WPA Pool/Shutterstock

Jobbiga sanningen bakom Elizabeths och Charles relation – nya detaljerna upprör

Avslöjandet om Elizabeth

Den som fick äran att fota drottningen vid hennes sista offentliga uppdrag var fotografen Jane Barlow. Nu väljer hon att för Sky News berätta om en av drottningens sista stunder, rapporterar Aftonbladet. Det ska ha regnat över sommarresidenset, men Elizabeths humör ska ha varit gott.

– Jag fick många leenden av henne, säger Jane Barlow, och berättar att det tråkiga vädret var ett av samtalsämnena med drottningen.

Det är känt att drottningens hälsa sviktade fram mot slutet. Flera uppdrag ställdes in, och bland annat rapporterades det att hon hade svårt med rörligheten. Men vad som till slut ledde till hennes sista vila finna det inga uppgifter på. Bilderna togs bara två dagar innan dödsbeskedet, och Jane Barlow menar att hon tyckte sig se en förändring i Elizabeths mående.

– Hon såg definitivt mer skör ut än när jag fotograferade henne i somras, berättar hon i intervjun enligt Bloomberg.

Drottning Elizabeth efter att ha träffat Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss

En oerhört viktig bild.

Jane Barlow/WPA Pool/Shutterstock

Foto: TT