Fräcka svaret på kronprinsessan Victorias fråga!

Kronprinsessan Victoria

Men kolla här! Kronprinsessan Victorias jobbmöte tog en oväntad vändning – och fick en fräck twist...

Vad gör kronprinsessan Victoria och prins Daniel egentligen på dagarna – nu när pandemin sätter stopp för det mesta? Jo, de sitter hemma framför datorn i sin ljusblå paradmatsal på Haga slott. Och de har i det tysta börjat styra upp videosamtal för att kolla upp hur läget är runtom i Sverige.

Just nu har de fokus på några mycket speciella ställen. Som Habo! En kommun med lite drygt 12 000 invånare som ligger utanför Jönköping i Småland och som i går förmiddag var målet för deras digitala nerslag.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victorias verkliga sida

Veckans roligaste videosamtal? Det ser i alla fall så ut!

På andra sidan videolänken satt kommunstyrelsens ordförande Susanne Wahlström (M) som berättar att kronprinsessparet var nyfikna på hur Habo hanterar alla utmaningar under pandemin. Men Victoria och Daniel ville också veta hur vägen – och utsikterna – ser ut framåt:

– Kronprinsessparet var pålästa om vår kommun och ställde många bra och intressanta frågor! Som kommun uppskattar man jättemycket att de hör av sig och är intresserade. Det är viktigt i en sådan här pandemi.

För det var inte bara pandemin som stod i fokus, kronprinsessparet ville också veta mer om bostadssituationen, om om hur invånarna mår i stort, både fysiskt och psykiskt.

– De frågade också hur det såg ut i näringslivet. Om vi har en Gnosjöanda? Men då kontrade jag och sa nej, men vi har en Haboanda! säger Susanne Wahlström till SVT Nyheter Jönköping.

En lite fräck twist på kronprinsessparets charm-möte!

Kronprinsessan Victoria

Victorias härliga skratt!

Kungafamiljens länsbesök: ”Ligger på is”

Kungafamiljen vill se och följa pandemiläget i hela Sverige och det var meningen att de i höstas och nu under våren skulle besöka samtliga 21 län för att visa deltagande med de drabbade och ingjuta tillförsikt och framtidstro. Men så kom andra vågen och allt fick läggas på is. I stället har Victoria och Daniel sina videomöten – i väntan på bättre och ljusare tider.

LÄS OCKSÅ: Hemma hos Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken

Foto: TT, Habo kommun/Instagram.