Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frågetecken kring Madeleines påskfirande – mystiska ändringen i Florida

19 apr, 2022, 15:00 
Årets påskfirande i Florida väcker frågor...
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Vilken härlig påsk kungafamiljen har haft! De har verkligen fått lite välbehövd vila, och tid till att umgås med närmsta familjen på sina smultronställen.

Storlien, Villa Skönvik på Öland och skidmys på fjällen i Älvdalen. Ja, så såg påskhelgen ut för kungaparet, kronprinsessparet och prinsparets respektive familjer. Och innan påsk kom beskedet från hovet, Madeleine och familjen håller sig kvar hemma i USA över påsk.

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen. Och prinsessan hoppas förstås att hon kan komma hem till sommaren, med familjen. Som hon brukar göra, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kungafamiljens helg

Lyxigt nog fick vi även en liten inblick i kungafamiljens påskhelg! Kungen och drottningen delade en bild från en mysig utomhusfika i ett härligt snötäckt landskap, och Carl Philip och Sofia bjöd på en solig bild från skidbacken.

Annons

Kronprinsessan höll bilderna från helgen på Öland för sig själv, men vi såg henne i rutan på den traditionsenliga, och minst sagt hyllade påskläsningen från Slottskyrkan.

Inom kort är kungafamiljen tillbaka ute på uppdrag, och förhoppningsvis har de vilat ut sig rejält. Det börjar ju nalkas kungens födelsedag! Den 30 april är det dags för vår statschefs 76 år dag, som förtjänas att firas med pompa och ståt.

Ovanliga ändringen

Men det var ett påskfirande som det var knäpptyst om, nämligen Madeleine och Chris i Florida. Det var som sagt redan klart att familjen inte skulle göra ett besök till Sverige över högtiden, men det är något annat som väcker frågetecken...

Madeleine brukar nämligen traditionsenligt dela en bild på sina sociala medier från familjens firande till oss hemma i Sverige – något som uteblev i år, precis som i fjol.

Annons

Det är inte bara på påsken, utan samtliga högtider kan man räkna med en bild från familjen i Florida. På nationaldagen, påsken, födelsedagar, jul, ja – till och med på halloween brukar en sällsynt bild på familjen dyka upp i flödet. Att påskbilden uteblev i år igen, tillhör alltså inte vanligheterna.

Bilden från 2020:

Och året innan, 2019:

Foto: TT

Annons