Frågetecknen växer kring Tim, 29 – kan bli okände svensken på kröningen

04 maj, 2023, 19:05 
AvFelicia Plåt
Tim, Victoria, Carl Gustav
Tim kan komma att närvara vid kungens körning. Foto: TT

Kommer det att komma ännu en svensk på kröningen?

Annons

Under veckorna som gått har det spekulerats vilt om vilka som kommer att närvara på Charles kröning, speciellt med tanke på att Charles har skalat ner gästlistan ordentligt. Men vi vet att kung Carl Gustav och kronprinsessan Victoria kommer att representera Sverige den 6 maj i London.

Victoria på besök – se powerkostymen här!
Victoria på besök – se powerkostymen här!

Men nu undrar alla om ännu en kunglig svensk kommer att ta plats i Westminster Abbey. Nämligen doldisen Tim Vesterberg.

Hittade kärleken i London

Men vem är Tim? Jo, han hade tidigare en stabil hockeykarriär i det svenska ungdomslandslaget. Men han valde att lägga skidskorna på hyllan för att plugga på Handelshögskolan i Stockholm. Sedan flyttade han till London för att arbeta som fondförvaltare.

Men den brittiska huvudstaden gav honom mer än bara jobb och Afternoon Tea, utan även kärlek. Det var nämligen här han träffade sin älskade Flora Vesterberg, tidigare Ogilvy .

Annons

Under 2020, mitt under pandemin, gifte sig sedan kärleksparet vilket betydde att han blev ingift i en mycket speciell familj, den brittiska kungafamiljen. Flora är nämligen dotter till drottning Elizabeths bror prins Alexander, och brylling till Harry och William.

Inbjuden på kröningen?

I år firar de tre år som gifta och Tim har varit en del av den kungliga familjen ett bra tag, men inte riktigt synts till. Under Elizabeths begravning förra året gjorde han däremot ett sällsynt framträdande i kyrkan.

Precis efter att kung Charles tillsammans med sina söner och deras familjer tog sit sista farväl till drottningen. Men sedan dess har vi inte sett till honom särskilt mycket.

Men nu är den stora frågan om Tim kommer att dyka upp i London den 6 maj. Och bli ännu en svensk på Charles kröning, då han faktiskt är familj. Är han så pass nära att han platsar på Charles strypta gästlista? Eller kommer vi att få vänta på att se honom i offentligheten ett tag till?

Annons