Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frågetecknet kring Estelle växer – snart vet vi

17 feb, 2024, 06:00 
Nu väcks frågor kring prinsessan Estelles medverkan.
Annons
Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och DanielBrand logo
Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och Daniel

Prinsessan Estelle är mamma Victoria upp i dagen. Sedan barnsben har hon drillats att ta över rollen som kronprinsessan och det tycks som att hon, likt sin mor, älskar att träffa nya människor och prova nya grejer.

– För Estelle är det så att man hela tiden måste tänka på att hon ska bli regent en dag. Varje gång hon visar sig så representerar hon kungahuset. De måste tänka på hur hon ser ut hur hon är klädd, hur hon för sig. Alltid gå från programpunkt a till b och inte fladdra omkring.

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig, har Herman Lindqvist sagt till Svensk Dam.

Annons
Nederländska statsbesöket
Prinsessan Estelle överraskade alla när hon fotograferades ihop med Nederländernas kungapar i samband med statsbesöket 2022.Robin Utrecht/Shutterstock

Estelle överraskade alla

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit noggranna med att Estelle tidigt skolas in för ett liv som kunglig representant. Blott två år gammal genomförde hon sitt första kungliga uppdrag, då hon invigde egna sagostigen vid Naturum Tåkern i Östergötland 2014.

I oktober 2022 närvarade hon även på sitt första statsbesök. Då var det kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna som besökte Sverige och när det var dags för fotografering på Kungliga slottet var Estelle överraskande nog på plats!

"Prinsessan Estelle tog huvudrollen när kung Willem-Alexander, hennes gudfar, och drottning Máxima av Nederländerna anlände till Sverige på statsbesök", skrev den brittiska sajten Royal Central.

Annons

Frågetecknet kring Estelle

Och nu har Sverige ett nytt statsbesök att vänta. Den här gången från Danmark, något som hovet bekräftar i ett pressmeddelande.

”DD.MM. Konungen och Drottningen av Danmark genomför statsbesök i Sverige i maj månad. Kungafamiljen välkomnar Danmarks nya kungapar till Sverige den 6–7 maj 2024 när Konung Frederik X och Drottning Mary genomför sitt första statsbesök utomlands”.

Nu väcks frågan om Estelle, som vid det nederländska statsbesöket, kommer att vara med – men det är ett svar vi tyvärr får vänta på ett tag till.

Prinsessan Estelle
Kommer prinsessan Estelle överraska igen?Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons