Frederik och Mary om danska politiska läget – så tolkas kungligheternas senaste agerande

01 nov, 2022, 07:45 
Frederik och Mary om danska politiska läget – så tolkas tystnaden
Foto: TT

Det har inte kommit något officiellt uttalande från kronprinsparet – det här är anledningen bakom.

Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary är likt andra danskar uppdaterade kring det danska valet och det speciella läget inför valdagen tisdag 01 november.

Det danska folketinget har varit en riktig rysare. När Danmark går till val på tisdagen är utgången svårare att sia om än vanligt, det rapporterar Aftonbladet.

Det är självklart angeläget för danska kungafamiljen att följa utgången under dagen men från det danska kronprinsparet har det varit mycket tyst. Det här är däremot mycket medvetet skriver Billed Bladet.

Så tolkas Mary och Frederiks tystnad

Tystnaden har varit mycket påtaglig. Det finns en stor anledning till det enligt det danska hovets kommunikationsavdelning.

Kronprins Frederik och Mary är på officiellt besök i Vietnam under tisdagen, 1 November, vilket sammanfaller på samma dag som riksdagsvalet i Danmark. Därför väljer kronprinsparet av med respekt till valdagen och den danska demokratin att inte uttala sig.

Annons

De kommer alltså låta bli att uttala sig med kommentarer eller korta intervjuer till pressen under själva valdagen, det skriver danska hovets kommunikationsavdelning enligt danska pressen.

På officiellt besök i Vietnam

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary landade i Vietnam igår och började med ett besök i staden Hanoi.

Kronprinsparet har ett hektiskt arbetschema de kommande dagarna, tisdag och onsdag.

Under måndagen passade de på att besöka prins Henriks barndomshem. Detta ska däremot gjorts i hemlighet och var inte en del av det officiella schemat, det rapporterar Billed Bladet.

Foto: TT

Annons