Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Frederik och Marys vilda jubel under VM-finalen i handboll

Frederik och Marys vilda jubel under VM-finalen i handboll

Danmarks handbollsherrar skrev historia.Allt framför ögonen på en vilt jublande kunglig femklöver.

Inför 15 000 helvilda danska supportrar i ”Boxen”, som arenan kallas i Herning, i Danmark tog de danska handbollsherrarna sitt första VM-guld någonsin efter att ha slagit Norge i finalen. Under hela världsmästerskapet, som spelats i Danmark och Tyskland nu i januari, har kronprinsparet varit flitiga besökare under de danska matcherna. De har levt sig in i matcherna med både själ och hjärta och de kungliga förväntningarna var minst sagt uppskruvade inför finalen. Mary var helt övertygad om att det skulle bli guld.

– Jag säger som min man… en seger är ett krav, sa kronprinsessan till den danska tidningen Billed-Bladet. 

Nerverna testades aldrig under finalen, för Danmark gjorde en otrolig insats och avgjorde matchen tidigt. Men den kungliga inlevelsen var det inget fel på. Då var även kungabarnen prins Christian, prinsessan Isabella och prins Vincent på plats. Och oj, vad de tjoade och tjimmade på läktaren.

Glada miner från kronprinsessan Mary, kronprins Frederik och prins Christian, prinsessan Isabella och prins Vincent under handbolls-VM

När det danska guldet var bärgat fick kronprins Frederik hedersuppdraget att hänga de ädla medaljerna om halsen på handbollshjältarna.

Kronprins Frederik fick äran att dela ut guldmedaljerna till de danska hjältarna.

Kronprins Frederik har ett brinnande idrottsintresse och har sprungit såväl marathon som åkt Vasaloppet – flera gånger. Men just handbollen verkar vara en sport som ligger både Frederik och Mary extra varmt om hjärtat. De har under de senaste följt lagets framgångar på otaliga mästerskap, såväl OS som VM och EM. Mary har till och med ett socialt engagemang inom handbollen, där hon tillsammans med storstjärnan Mikkel Hansen startat ett projekt för att motverka mobbning.

Sverige tog en hedersam 5:e plats i världsmästerskapet i handboll efter att ha förlorat matcher mot båda finallagen Danmark och Norge.

I början av februari avgörs alpina VM i Åre i Sverige och kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel har redan planerat upp sina scheman för att vara på plats. Då får vi hoppas att det dyker upp liknande jubelbilder på de svenska kungligheterna.

Läs mer:

Kungligheterna samlas i Sydkorea – se bilderna!

Prinsens hyllning till svenska idrottare: ”Ni är viktiga förebilder”

Prins Daniel på Idrottsgalan – visade upp okända skadan