Frederiks kris med Mary – reagerar direkt efter beteendet utomlands

27 feb, 2023, 18:00 

Kronprins Frederik gjorde något oväntat i Indien.

Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har lämnat Danmark. Just nu befinner de sig på en kunglig turné i Indien och redan under första dagen bestämde de sig för att göra något historiskt.

Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation
Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation

I gemensam trupp tog de sig till Taj Mahal för att bli fotograferade framför det berömda mausoleet, som även kallas för ”palatsets krona” och är ett av världens sjuk underverk.

Tidigare har kungligheter som prinsessan Kate, prins William och prinsessan Diana poserat framför Taj Mahal – en lista som nu kan kompletteras med det danska kronprinsparet.

Prinsessan Diana, prinsessan Kate och prins William framför Taj Mahal
Till vänster sitter prinsessan Diana framför Taj Mahal och till höger sitter prinsessan Kate och prins William framför det berömda musoleet.
Recept.se Nyhetsbrev

Frederiks beslut väcker känslor

Mary var klädd i en vacker vit skjorta och en lång färgglad kjol. Frederik i sin tur hade tagit på sig en brun kavaj, beigea chinos och ett par blåa Nike-sneakers för att föreviga det stora ögonblicket.

Annons

Det officiella besöket i Indien är tanken att kronprinsparet ska gå i täten för ett grönt näringslivsfrämjande med fokus på vatten och energi i Indien.

Men nu har huvudfrågan fått konkurrens. Folk har nämligen reagerat kraftigt på Frederiks val att bära sneakers och några går till med så långt för att kalla det en ”livskris”, rapporterar brittiska Express.

Hyllas stort: ”Gudomligt”

Kritiken är dock bara en bråkdel av alla hyllningar som Frederik fått för sitt skoval. Många verkar uppskatta den lite mer avslappnande stilen och tycker att Frederik gör rätt som går runt i bekväma skor.

”Det är inte många kungligheter som vågar är sportiga nog att bära coola sneakers till den outfiten. Hurra för vårt vackra kronprinspar”, skriver en person.

”Gudomligt kul att Ers Kungliga Höghet bära Metcons (Nike-modellen reds anm.)”, skriver en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons