Furst Albert om skilsmässoryktena – berättar sanningen om äktenskapet med Charlene

Den senaste tiden har Charlene och Albert av Monaco varit i hetluften. Nu slår Albert hål på spekulationerna om deras äktenskap.

Slå på ljud

I början av året begav sig Charlene till Sydafrika och sedan dess har hon varit "fast" i landet på grund av en mystisk sjukdom.

Hennes tillstånd ska ha varit så pass allvarligt att hon beordrats av läkarna att inte flyga. Furstinnan kunde därför inte träffa sin familj, furst Albert och tvillingarna Jaqcues och Gabriella, på över fyra månader.

Medan Charlene har kurerats och opererats har Albert tagit hand om barnen. Och det är många stora dagar som Charlene tvingats missa under året.

Sanningen om Charlenes och Alberts äktenskap

Både Albert och Charlene har yttrat sig om situationen och menat att denna tid varit utmanande. Och det har inte blivit bättre av att det skvallrats en hel del om Monacos furstefamilj på sistone.

I en ny intervju med People slår furst Albert tillbaka och förnekar alla äktenskapsrykten som florerat.

– Det var inte så att hon lämnade Monaco i hast. Hon åkte inte iväg för att hon var arg på mig eller någon annan. Hon skulle till Sydafrika för att arbeta med sin stiftelse och samtidigt passa på att ta lite ledigt med sin bror och vänner.

LÄS MER: Hjärtskärande bilder – Albert och barnen efter Charlenes kollaps

Vistelsen som skulle varat i max tio dagar blev i stället flera månader lång. Till följd av komplikationer kunde makarna inte fira sin tioåriga bröllopsdag ihop, och nu har Charlene även missat barnen första skoldag.

All tid isär och stora dagar som missats har satt ännu mer fart på ryktena. Albert menar nu att han borde ha förklarat läget betydligt tidigare.

– Men jag har koncentrerat mig på att ta hand om barnen. Jag trodde ryktena skulle försvinna. Om man försöker försvara allt som sägs måste man svara hela tiden – det slösar bara tid.

Furstinnan Charlenes ord om maken furst Albert

I en intervju med Channel24 har även Charlene talat ut om det kämpiga året.

– Det har varit en väldigt svår tid för mig. Jag saknar min man och mina barn väldigt mycket. Det tuffaste var att jag inte fick åka hem för vårt tioåriga bröllopsfirande, sa hon tidigare i år.

– Prins Albert är min klippa, min styrka och utan hans kärlek och stöd hade jag inte tagit mig igenom dessa smärtsamma månader.

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan skadad – första bilden med rullstolen

LÄS MER: Dystert besked till Harry och Meghan – britterna har fått nog

LÄS MER: Svensk Damtidning avslöjar! Helena Segers plötsliga beslut i relationen med Zlatan