Furst Albert rasar efter tv-bilderna: "Det är olämpligt"

Furst Albert och prins Carl Philip

Prins Harry och Meghan Markle har rört upp väldigt starka känslor med sin skandalomsusade intervju.

Meghan Markle och prins Harry fick en hel värld att titta när de slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey. Intervjun sändes i den amerikanska kanalen CBS och blev en rejäl uppgörelse med den brittiska kungafamiljen.

– När vi var gifta och allt blev tufft så insåg jag att jag inte skulle bli skyddad, men att de var villiga att ljuga för att skydda andra medlemmar i familjen, och de var inte villiga att säga sanningen för att skydda mig och min make, sa Meghan bland annat.

Kritik mot Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey

De flesta kungligheterna har avstått från att kommentera intervjun, men det finns undantag. Karl von Habsburg, ärkehertig och överhuvud för den österrikiska kungafamiljen, tyckte att Harry och Meghan gick över gränsen.

– Det där var bara skvaller och skräp, sa Karl till tidningen Kronen Zeitung.

– De där två är så långt ner i tronföljden, de finns knappt, att de är helt irrelevanta. Och bara därför tycker jag att det är helt olämpligt att sända den där intervjun till hela världen.

– Om det finns problem eller missförstånd i familjelivet, då är det mer lämpligt att ta sådana diskussioner privat.

Furst Albert till attack mot Meghan och prins Harry

Nu har Karl fått medhåll från en annan kunglighet, furst Albert av Monaco. Han känner att Harry och Meghan inte borde ha utnyttjat tv-mediet för att få till en kommunikation med sin familj.

– Jag kan förstå att de har lidit av pressen, men jag tycker att den här typen av samtal ska hållas mellan familjemedlemmarna och behöver inte basuneras ut på det här sättet. Så det störde mig lite. Jag kan förstå till viss del vad de känner, men jag tycker att det var ett olämpligt forum för den här typen av diskussioner, säger Albert till BBC.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller