Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Furstinnan Charlene och Albert isär – efter hemska ryktena om äktenskapet

04 jan, 2024, 10:00 
Furstinnan Charlene och furst Albert
Furstinnan Charlene i ett annat land än maken furst Albert i månader. Här är sanningen om tiden isär – som kom efter år av hemska rykten.
Annons
Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillståndBrand logo
Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillstånd

Den 2 juli 2011 sa Charlene "ja" till furst Albert – men misstänktes redan då vara olycklig i relationen.

Enligt brittiska medier ska Charlene ha försökt lämna landet och fly sitt egna bröllop tre gånger innan vigseln.

Att furstinnan grät sig genom hela ceremonin spädde bara på ryktena. "Var det verkligen glädjetårar?", frågade många sig.

Furstinnan Charlene gråter på sin bröllopsdag
Furstinnan Charlene tycktes inte kunna sluta gråta under sitt bröllop – var det av glädje?

Sedan dess har skilsmässorykten fortsatt komma upp kring paret. Och situationen lugnade inte direkt ner sig när furstinnan plötsligt var separerad från maken – i flera månader.

Annons

Därför var Charlene och Albert isär i nästan ett år

Det är Hello Magazine som sammanfattar vändorna kring Charlenes hälsa som tvingade henne bort från Albert och barnen i nästan ett år.

Allt började i maj 2021 då Charlene hindrades från att flyga hem från Sydafrika till Monaco på grund av en bihåleinflammation. Situationen var så pass allvarlig att furstinnan kollapsade och tvingades till flera operationer.

Först i november 2021 kunde hon återvända till Monaco, men lyckan var kortvarig. Hon hann bara vara i landet i 12 dagar innan hon lades in på en privat klinik i Schweiz.

Exakt vad som drabbat Charlene har hovet och maken furst Albert varit kryptiska kring men besvären ska inte bara varit fysiska:

– Det handlar om en trötthet som inte bara är fysisk och som bara kan behandlas med vila och övervakning, har fursten tidigare sagt till People.

Så blev det att Charlene var borta från familjen i ytterligare fyra månader. Först i mars 2022 kunde hon komma hem till Monaco.

Annons

Sedan dess har hon sakta men säkert blivit bättre och syns nu ofta i kungliga sammanhang, som med Albert under hans nyårstal:

Så bemöter fursteparets skilsmässoryktena

Men det råder inga tvivel om att Charlene och Albert haft det tufft. Samtidigt som furstinnan kämpat med sin hälsa har de också varit tvungna att dementera flera rykten om äktenskapet.

– Vi tillbakavisar formellt de illasinnade rykten som publicerats av den franska tidskriften Royauté. De är helt ogrundade, lät en av de senaste dementierna från en talesperson för furst Albert, efter att Charlene synts utan vigselring.

Annons

Vi önskar i alla fall fursteparet allt gott, och att Charlene fortsätter må bra efter den tuffa sjukdomen.

Foto: TT

Annons