Galamiddag i Norge – men Mette-Marit dök inte upp

mette-marit saknades vid haakons sida

Harald, Sonja och Haakon var uppklädda till tänderna men Mette-Marit syntes inte till. Nu undrar många hur kronprinsessan mår – egentligen?

Den norska kungafamiljen har, i flera veckors tid, gjort sig redo för ett inkommande statsbesök från Slovenien. Just nu är presidenten Borut Pahor i landet med kung Harald och drottning Sonja som värdpar.

Finns en oro i Norge

Gårdagen avslutades med pompa och ståt på slottet. Det vankades galamiddag och Harald, Sonja och Haakon gjorde var uppklädda i full galastass. Men Mette-Marit lyste med sin frånvaro. Och så fort kronprinsessan inte visar sig så börjar orosmolnen forma sig bland norrmännen.

Det var i oktober, förra året, som hovet meddelade att kronprinsessan led av den kroniska sjukdomen lungfibros. Mette-Marit kommenterade själv sitt sjukdomstillstånd och förklarade varför hon var tvungen att dra ner på den kungliga arbetstakten.

Och så fort kronprinsessan uteblir från stora, ceremoniella, tillställningar i Oslo börjar många fråga sig hur Haakons fru mår – egentligen. Vi har dock talat med en expert i ämnet som berättar att Mette-Marits är frisk nog att jobba – även om hon numera gör det i en lite långsammare takt.

Glädjebeskedet från Mette-Marit under Halloween

Under halloween var kronprinsessan dessutom frisk nog att klä ut sig tillsammans med Haakon. Kronprinsparet klädde nämligen ut sig till Margot och Richie Tenenbaum från succéfilmen The Royal Tenenbums, från 2001. Och wow vad likt det var!

503 Service Unavailable

Foto: TT