Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Glädjebesked till Sofias föräldrar i Älvdalen – snart händer det!

27 jun, 2024, 05:00 
Wow – snart är det dags!
Annons

Idag lever prinsessan Sofia ett liv många bara kan drömma om, med tjusiga fester på slottet och tiaror. Men en gång i tiden var hon ju en helt "vanlig" tjej uppe i Älvdalen, där hennes föräldrar Marie och Erik Hellqvist bor kvar.

Och nu kommer ett riktigt kul besked till alla invånare i Älvdalen.

Marie och Erik Hellqvists dolda liv i ÄlvdalenBrand logo
Marie och Erik Hellqvists dolda liv i Älvdalen

Prinsparets beslut i Älvdalen – detaljerna

Idylliska Älvdalen är ett riktigt andningshål för prinsessan Sofia, än idag. Hon och Carl Philip trivs så pass bra där, att de nyligen köpte en fäbod, bara ett några kilometer från föräldrarnas hus i Kåtilla.

Annons
Prinsessan Sofias barndomshem
Prinsessan Sofias barndomshem, där Erik och Marie bor kvar.Patrik Österberg/TT

Stugan i Älvdalen är spartansk, med utedass och vedförråd på tomten. Bodelen är såklart rödmålad med vita knutar, och prinsparet är omgiven av granskog och Dalarnas vackra natur.

– Det är en fäbod som inte ligger långt från den plats där prinsessan Sofias föräldrar bor, och den har en historia som prinsparet tycker är fin och viktig att bevara, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Stora glädjebeskedet till Marie och Erik i Älvdalen

Erik och Marie blev givetvis överlyckliga när de fick veta om Sofias och Carl Philips nya köp – nu har de ju anledning att tillbringa ännu mer tid uppe i Älvdalen.

Annons

Nu kommer nästa glada nyhet! Prinsess-föräldrarna tycker ju mycket om sin hemby, och uppskattar när det händer saker i Älvdalen. Och det kan man lugnt säga att det kommer göra i helgen. Då kommer nämligen festivalen River Valley Countryfestival tillbaka Älvdalen!

Det är den tredje upplagan, och enligt sajten Dalabygden är den tillbaka större än tidigare. Det finns till och med goda chanser för publikrekord, och det strömmar in folk från hela landet till Älvdalen.

Det som lockar är artister som Maja Francis, Doug Seegers och The Swedish Cowboy, och massa fler. Kanske kommer Erik och Marie kika förbi?

Foto: TT

Annons