Glädjebeskedet – både Charles och Albert är friska från coronaviruset!

01 apr, 2020, 12:00 
Både Charles och Albert är friskförklarade!
Vi kan äntligen andas ut.Både furst Albert och prins Charles har tillfrisknat från coronaviruset.
Annons
Har du koll på tronföljden?
Har du koll på tronföljden?

Det var några omskakande dagar för alla som följer och värnar om Europas kungligheter. Först fick vi höra att furst Albert av Monaco testat positivt för coronaviruset.

– Jag kan ha fått det från en uppsjö människor. I flera veckor har jag försökt vara försiktig, använt handsprit och allt det där, men man vet aldrig. Jag kan ha fått det genom att prata med en person som stod mindre än en meter bort. Och det kan ha skett närsomhelst de senaste tio dagarna. Man vet aldrig, sa Albert till People.

– Det är influensasymptom, men det känns som ett ganska milt fall. Jag har lite feber, men inte så illa. Lite av en hosta. Min näsa rann de första dagarna, det var det första tecknet. Jag har varit lite snuvig, men det är allt.

Recept.se Nyhetsbrev

Coronaviruset: Prins Charles och furst Albert är friska

Både Charles och Albert är friskförklarade!
Både Charles och Albert är friskförklarade!

Därefter kom nyheten från Clarence House i England. Prins Charles, som nyligen varit på en tillställning tillsammans med just Albert, hade också fallit offer för coronaviruset.

Annons

Många har följt utvecklingen, oroade. Men nu kan vi andas ut. Hoven i Monaco och Storbritannien har båda två goda nyheter att bjuda på.

“Bedöms vara i gott skick”

Först ut, Monacos hov:

“Läkare som skött om furst Albert sedan han först smittades av covid-19 har i dag låtit honom avsluta sin karantänperiod. Fursten har blivit friskförklarad och bedöms vara i gott skick”, skriver hovet i ett uttalande.

Clarence House har samma besked att ge kring prins Charles.

– Prinsen av Wales har haft samtal med sina läkare, och nu har han fått lämna sin karantän, säger en talesperson för det brittiska kungahuset till BBC.

 

Annons