Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet för William och Kate – familjen har utökats!

28 apr, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Åh, vilken underbar nyhet!
Annons

Det har legat ett mörker över det brittiska kungahuset den senaste tiden, då både kung Charles och prinsessan Kate har drabbats av cancer.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Kate berättar om sin cancerdiagnos

Kates cancer upptäcktes efter en planerad magoperation i januari.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, berättade hon i en video efter en tids tystnad.

Allra tuffast har det varit att berätta för Kate och Williams barn, berättar prinsessan själv.

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

Annons
LÄS MER PÅ SVENSK DAM

William avslöjar familjemedlemmarna

Nu har det gått några månader sedan det tråkiga beskedet, och i mörkret kommer William med ett roligare avslöjande – och en inblick i prinsfamiljens vardag.

Under ett besök på Woodgate Valley Urban Farm i Birmingham under torsdagen berättade William att de har några speciella familjemedlemmar hemma – nämligen marsvin.

Men det innebär inte bara mys och gos, utan en hel del ompyssel, vilket många småbarnsföräldrar säkert kan känna igen.

– Jag ägnar mitt liv åt att städa ur marsvinsburen för att barnen glömmer att göra det.

Prins William om mental ohälsa

Besöket på Woodgate Valley Urban Farm var extra speciellt för prinsen, eftersom gården syftar till att stödja barn och unga som kämpar med psykisk ohälsa och för rätten till utbildning.

Annons

Mycket passande för prins William, som den senaste tiden ägnat sig åt arbete med psykisk ohälsa bland män, rapporterar Hello Magazine.

– Det började egentligen när jag gjorde massor av välgörenhetsarbete, jag tänkte aldrig på mental hälsa, särskilt manlig mental hälsa, säger William och fortsätter:

– Jag var intresserad av hemlöshet, depression, missbruk, alla dessa separata områden och jag hade inte riktigt lagt ihop pusselbitarna. Vad tittar vi på? Vad försöker vi fixa? Sammanfattningen blev mental ohälsa.

Annons