Glädjebeskedet från Mette-Marit – avslöjades i ny film

kronprinsessan mette-marit kronprins haakon
Mette-Marit och Haakon befinner sig i en självvald isolering. Många har varit oroliga för kronprinsessan eftersom hon befinner sig i en riskgrupp, så här i coronakrisen. Men nu kommer ett glädjebesked – i form av en ny film.
Annons

Oron för kronprinsessan Mette-Marit har varit stor bland norrmännen. Hon lider sedan tidigare av en allvarlig lugnsjukdom och får absolut inte smittas av coronaviruset.

När viruset fick fäste i Oslo lämnade Haakon och Mette-Marit stan för en mer isolerad tillvaro på Skaugum. De flyttade hem kontorsmaterialet och avbokade alla fysiska möten, på obestämd tid. Hovets kalender har ekat tom och frågorna om hur kronprinsessan mår, i den allvarliga krisen, har förblivit obesvarade.

Mette-Marit skyddas från coronaviruset

Men nu kommer ett glädjebesked direkt från Skaugum! När drottning Margrethe fyllde 80 år, den 16 april, blev hon nämligen överraskade med en helt underbar grattis-film. Nästan alla kungliga kollegor, runt om i Europa, hade spelat in sig själva när de grattade Margrethe.

Annons
Annons

Och Mette-Marit ser ut att vara vid gott mod när man tittar på filmen. Trots att hon befinner sig i en riskgrupp och förstås måste vara extra rädd, så här i corona-tider.

kronprinsessan mette-marit lungsjukdom

När man tittar på filmen (som du hittar högst upp i artikeln) ser man att Margrethe verkar betyda otroligt mycket för statscheferna, men också deras barn. Haakon och Mette-Marit låter nästan lite rörda när de ska spela in sin hälsning och det märks att de sörjer det stora 80-årsfirandet som uteblev i Danmark.

Hälsningen till drottning Margrethe 80 år

“Kära tant Daisy. Gratulerar på din dag! Vi hade sett fram emot att vara med och fira dig i Danmark. Men dessvärre är ju inte det möjligt nu. Så därför skickar vi den här hälsningen istället”, säger Haakon i videon.

Annons

Och Mette-Marit hakar på:

“Vi hoppas att du blir ordentligt firad av din härliga familjen”

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Glädjebeskedet från Mette-Marit – avslöjades i ny film”

 1. Liv skriver: 21 april, 2020

  Til opplysning bor kronprinsparet fast på Skaugum i Asker, altså ikke i Oslo.


 2. AstridA skriver: 21 april, 2020

  Kronprinsparet har som så många andra i Norge vald att stanna hemma så mycket som möjligt. Det är lätt för dom som inte behöver gå till affären själva när kylskåpet ekar tomt. Asker är ingen glesbygd precis, så virus finns där med!


 3. Catrin skriver: 21 april, 2020

  Varje gång jag ser dessa rubriker går jag likväl i fällan…trots att jag borde veta bättre…!
  Först trodde jag nämligen att rubriken innebar att Mette-Marie blivit botad från sin lungemfysem…!


 4. ancibergfeldt skriver: 21 april, 2020

  Astrid Håller med dig!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar