Glädjebeskedet! Nikolais liv tar en helt ny vändning efter titelkaoset

28 feb, 2023, 05:00 
Greve Nikolai har fattat ett modebeslut.
Annons

Beskedet slog ned som en bomb och lämnade stora delar av Danmark i chock. Drottning Margrethes beslut att frånta prins Joachims barn deras prins- och prinsesstitlar var verkligen inget man såg lätt på.

Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

Danskarna var arga, greve Nikolai var ännu argare – men argast av dem alla var prins Joachim. Till danska Ekstra Bladet försökte en sorgsen Joachim sätta ord på känslorna.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli illa behandlade på det här sättet. De är själva i en situation som de själva inte förstår, sa han till den danska tidningen.

Kronprins Frederik, prins Joachim och drottning Margrethe
Prins Joachim var varken nöjd eller bekväm med drottning Margrethes titelbeslut.

Greve Nikolais osannolika modellkarriär

Recept.se Nyhetsbrev

Men något drottning Margrethe aldrig kommer kunna ta ifrån Nikolai är hans världsunika modellkarriär. I stället för att gå samma prestigefyllda militärutbildning som sin far, har han gått på catwalken och gjort stor succé.

Annons

Modellkarriären har varit blomstrande sedan debuten 2019, då Nikolai öppnade och avslutade showen för det exklusiva märket Dior, och sedan dess har den bara fortsatt i ett rasande tempo.

I drygt ett halvår bodde han och flickvännen Benedikte Thoustrup i modemedvetna Paris, innan flyttlasset gick tillbaka till Köpenhamn för studier vid Copenhagen Business School.

Greve Nikolai på catwalken
Greve Nikolai på catwalken.

Nikolais modellkarriär når nya höjder

Modellivet har dock fortsatt vara en central del av Nikolais liv och Margrethe har alltid sett till att stötta barnbarnets drömmar – även om modellbeslutet kom lite oväntat.

– Ingen var emot det. Men självklart behövde jag förklara mig själv, men det behöver jag göra vad jag än gör, oavsett vilket jobb, har Nikolai sagt till skandinaviska Vogue.

Annons

Och nu är Nikolai på väg mot helt nya nivåer i modellvärlden! Den 23-årige greven har nämligen anslutit sig till den prestigefyllda modellagenturen Elite i Paris.

Bland Elite Paris modeller återfinns stora namn som Irina Shayk, Pixie Geldof och danska Josephine Skriver, rapporterar danska Se och Hör.

Benedikte Thoustrup och greve Nikolai
Benedikte Thoustrup och greve Nikolai.

Foto: TT

Annons