Glädjebeskedet till Chris O'Neill – efter lång tids väntan

chris o'neill

Chris påverkas av det nya beskedet till alla resande.

Det har varit ett tufft år för alla som har familj och vänner utspridda i olika delar av världen när möjligheten att resa kraftigt begränsades i och med coronapandemin.

Bland dem finns prinsessan Madeleine och Chris, vars familj finns i både Sverige, Schweiz och Storbritannien.

Men nu är positiva besked på gång för Chris O'Neill. EU-kommissionen har föreslagit slopade reserestriktioner även för icke nödvändiga resor inom Europa, skriver Aftonbladet.

”Personer som senast 14 dagar före inresan fått den sista dosen vaccin ska kunna åka in i EU, enligt förslaget. Barn undantas från reglerna och tillåts resa in i EU med sina vaccinerade föräldrar om de kan uppvisa ett negativt covidtest som tagits de senaste 72 timmarna.” skriver tidningen.

Glädjebeskedet till Chris O'Neill

Det här skulle kunna innebära att det blir betydligt lättare för Chris och Madeleine att resa och hälsa på sin släkt, i och med att de vaccinerats borta i USA redan.

Smittspridningen ska däremot kunna hållas i schack av ett så kallat ”nödbromsläge”, det vill säga att medlemsländerna ska kunna införa hårdare restriktioner med kort varsel om smittspridningen ökar i något land. Så helt tryggt att resa kommer det inte vara än, även om förslaget går igenom.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben