Glädjebeskedet till Madeleine från Sverige – nu händer det för första gången

Glädjebeskedet till Madeleine från Sverige – nu händer det för första gången

Vilken lycka för Madeleine – och Chris!

Det är ynka månader kvar tills flyttlasset går från Pinecrest till Stockholm, och prinsessan Madeleine och familjen äntligen är tillbaka hemma i Sverige.

Och hösten och vintern i Sverige blir rolig av fler skäl, speciellt för prinsessan själv.

Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!
0:35

Efter reklamen: Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

(0:35)

Slå på ljud

Förändringen för Stjärnorna på slottet 2023

Ja, för vid årsskiftet är det återigen dags för succéprogrammet Stjärnorna på slottet att inta rutan på SVT. Om prinsessan Madeleine och resten av kungafamiljen tittar, är okänt.

Men inför denna säsong har Madeleine all anledning att rensa schemat under fredagarna kring jul. Hennes vän medverkar nämligen – stjärnkocken Marcus Samuelsson. Han får sällskap av Sanna Nielsen, Mark Levengood, Caroline af Ugglas och Pernilla Wiberg.

Den uppmärksamme noterar att det inte bara är kulturfolk som släppts in på slottet, som det varit tidigare säsonger. Denna gång välkomnas elitidrottaren Pernilla Wiberg och stjärnkocken Marcus Samuelsson in i värmen – för första gången!

Kocken Marcus Samuelsson och frun Maya Haile när prinsessan Madeleine gifte sig med Christopher O'Neill

Kocken Marcus Samuelsson och frun Maya Haile på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop.

SÖREN ANDERSSON / TT

Prinsessan Madeleines vänskap med Marcus Samuelsson

Så, hur kommer det sig egentligen att prinsessan Madeleine är vän med en svensk stjärnkock? Vi spolar tillbaka bandet till när hon träffade Chris O'Neill och de bodde i New York. Marcus hade flyttat dit för karriären, och blev snabbt restaurangchef på Michelinkrogen Aquavit.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill pratar med kocken Marcus Samuelsson

Vännerna i myllret.

MAJA SUSLIN / TT

Här fick han sig förutom en kanonstart på karriären, två nya vänner, Madeleine och Chris. Han var gäst på deras bröllop 2013, och syns gärna på galor och sammanhang till Childhood som han givetvis träffar. Madeleine och Marcus syntes så sent som i början av maj, på Childhood-fest.

När det är Marcus dag i Stjärnorna på slottet kan man alltså hoppas att Madeleine och Chris sitter bänkade!

Foto: TT