Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

På spåret-stjärnans tabbe mitt framför Madeleine – fångas på bild

03 maj, 2023, 04:00 

Nya bilden visar allt.

Annons

Prinsessan Madeleine och en På spåret-stjärna – vad kan de möjligtvis ha för koppling? Det handlar om stjärnkocken Marcus Samuelsson som varit med i programmet två gånger, och som har en god vänskap med Madeleine och Chris O'Neill.

Men relationen har också kantats av en riktig pinsam historia...

Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!Brand logo
Madeleine åker hem till Sverige – i förtid!

Nya bilden på prinsessan Madeleine och På spåret-stjärnan

Marcus vägar korsades med kungligheterna i New York, staden där Chris och Madeleine också träffades. Han flyttade tvärs över Atlanten för att pröva lyckan inom restaurangbranschen, och blev restaurangchef på Michelinkrogen Aquavit. Han lämnade tjänsten 2010.

Annons

Här, i myllret, träffade han Madeleine och Chris och de blev goda vänner. När det vankas tillställningar med Childhood är han gärna på plats och var såklart på det storslagna bröllopet 2013 med frun Maya Haile.

Marcus Samuelsson tillsammans med Chris O'Neill och prinsessan Madeleine i New York
De tre vännerna på Marcus restaurang i New York.

Förra veckan sågs de igen – när World Childhood Foundation stod i fokus på Park Avenue.

– Tack till Svenska Generalkonsulatet för er stora vänlighet att arrangera denna mottagning för Childhood USA! skrev Madeleine under Instagram-bilden från den härliga kvällen.

Annons

Och där i vimlet fångades de på bild: vännerna Madeleine och Marcus!

Marcus Samuelssons miss på prinsessan Madeleines bröllop

Men det var inte här allt gick snett. Det var under prinsessan Madeleines bröllop, som han missade klädkoden... Han berättar nu på Instagram om händelsen, och kastar tillbaka oss till den varma juni-dagen:

"#TBT till prinsessan Madeleines bröllop. Historian bakom detta foto är att jag dagen innan bröllopet insåg att klädkoden var WHITE TIE. Jag missade helt den biten... Jag kilade för att hyra en smoking, som inte riktigt passade, men tack och lov stod jag bredvid min underbara fru @MayaHaile så ingen tittade på mig!"

Annons

White tie är den allra mest formella klädkoden, och kallas på svenska för högtidsdräkt. Enligt Bröllopsmagasinet ska män ha på sig svart frack med vit fluga, och kvinnor aftonklänning eller balklänning i full längd – det är ju trots allt ett prinsessbröllop!

Vad Marcus Samuelsson hade på sig innan han dubbelkollade på inbjudan är oklart...

Foto: TT/Instagram

Annons