Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine bryter tystnaden efter omtalade beslutet i Florida

02 maj, 2023, 06:30 

Nya bilderna från USA visar.

Annons

I helgen firades kungens 77-årsdag med pompa och ståt hemma i Stockholm. Hela familjen – ja, till och med minstingen prins Julian, vinkade till folket från den nya balkongen på slottet.

Men Madeleine och familjen saknades, och det har varit tyst från prinsessan i Florida. Tills nu.

Drottningen om att fira kungens födelsedag med barnbarnen!Brand logo
Drottningen om att fira kungens födelsedag med barnbarnen!

Kritiken efter prinsessan Madeleines beslut i Florida

Det var Svensk Damtidning som kunde avslöja att Madeleine inte reser hem för att medverka på sin fars födelsedag. Anledningen? Avståndet på 800 mil.

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom hon bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Det var inte helt utan att ögonbryn höjdes. Det är ju ett alldeles särskilt kungligt år, och många hade säkerligen önskat att Madeleine skulle komma hem. Bland den skaran tillhör bland annat Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– Det är otroligt anmärkningsvärt. Om det är något av kungens födelsedagsfiranden hon ska komma på, då är det detta. Då kanske folk säger: "Han fyller 77, det är inte ens jämnt". Jo, men då missar man en viktig poäng. Kungen firar nämligen 50 år på tronen i år, så det är en extra viktig födelsedag. Jag förstår inte varför hon inte bara kan komma hit, menar Johan.

Hela kungafamiljen på balkongen på Kungliga slottet i och med kungens födelsedagsfirande
Visst finns det plats för fem till här, på den nyinvigda balkongen!
Annons

Nya bilderna på prinsessan Madeleine

Detta har även uppmärksammats utomlands, som av grannarna i Norge. I tidningen Se och Hör skriver de om Madeleines frånvaro, även om deras kungaexpert Caroline Vagle är mer förlåtande:

– Prinsessan Madeleine är långt borta, och har därför inte varit på särskilt många officiella tillfällen de senaste åren. Det är helt naturligt, tycker jag, när avståndet är så stort.

Madeleine har inte heller gett kungen en officiell grattis-hälsning på sina sociala medier, som hon annars använder flitigt på högtider och bemärkelsedagar. Men med största sannolikhet hörde hon av sig privat.

Nu väljer Madeleine däremot att bryta tystnaden efter denna snackis på sin Instagram. Kungens födelsedag berör hon dock inte, utan det är nya bilder från ett möte med Childhood som ska ha ägt rum förra veckan.

"Tack till Sveriges generalkonsulat för att ni höll en mottagning för World Childhood Foundation USA!" Skriver Madeleine som ser strålande vacker ut i en vit blus med matchande kjol.

Annons
En skärmdump från prinsessan Madeleines Instagram, där hon poserar med tre kvinnor
En skärmdump från prinsessan Madeleines Instagram, där hon står med en mikrofon i handen

Foto: TT/Instagram

Annons