Marcus Samuelssons okända äktenskap – gift med supermodellen

28 nov, 2021, 09:00 
Stjärnkocken Marcus Samuelsson gjorde succé i På spåret, men det här visste du inte om hans privatliv!
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

I fredags startade På spåret med sin efterlängtade nya säsong och i första omgången föll favoritparet Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson tungt. Med 18 poäng mot motståndarlagets starka 35 fick de se sig besegrade, och fick kritik för sin dåliga allmänbildning.

I Dressinen satt däremot Jason Diakité och kändiskocken Marcus Samuelsson, vilka gjorde succé.

Lagmedlemmarna är vänner sedan tidigare och duon har sedan innan en podcast ihop. This Moment heter den och i den pratar de om ämnen som rör Sverige, USA och Afrika, två länder och en kontinent som de båda har starka kopplingar till.

Marcus Samuelsson var överlycklig efter sin seger i första omgången av frågesporten.

”När man tävlar i På Spåret för första gången - och vinner första ronden! Det bästa var att göra det med min vän och This Moment co-host, Jason Diakité. Vi hade det så kul och vi är redo att tävla i nästa omgång. Titta den 10 december för att se nästa gång vi tävlar!”

Mästerkocken Marcus Samuelsson bor med sin fru Maya och 4-åriga sonen Zion i Harlem.

Stjärnkockens internationella karriär

Marcus är en välkänd tv-personlighet inte bara i Sverige utan även i USA. Han är en stjärnkock som tidigt flyttade till New York och blev till slut restaurangchef på den kända Michelinkrogen Akvavit och besökte flitigt olika morgonsoffor och tv-program för att visa upp sin matlagning.

Annons

Han har alltid med sig en del av sitt svenska arv, men även sitt etiopiska. Han adopterades av en svensk familj i Göteborg när han var tre år gammal tillsammans med sin syster och tar varje chans han får att hylla både Sveriges och Etiopiens kultur.

På Instgram har han över 600 tusen följare och visar gärna upp alla delar av sitt liv, allt från medverkan i tv-program, arbete med sina kokböcker och restauranger och familjelivet.

Marcus Samuelssons etiopiska bröllop

Han är gift med modellen Maya Haile, även hon har etiopisk bakgrund, och de har sonen Zion ihop. När de gifte sig för snart 12 år sedan var det hemma i Etiopien, i landets vackra traditionella bröllopsklädsel.

”Så stolt över att vi höll vårt underbara bröllop där hemma den här dagen för 11 år sedan” skriver Maya på sin Instagram på deras senaste bröllopsdag och bjuder på ett gäng härliga bilder från den stora dagen.

Kocken Marcus Samuelsson och frun Maya Haile kommer till Riddarholmen för en båttur till Drottningholms slott efter prinsessan Madeleines giftermål med Christopher O'Neill.

Marcus Samuelsson är även nära vänner med Madeleine och Chris, som älskar New York. Chris är till viss del uppväxt i staden, och det är där de först träffades. Marcus är därför en frekvent gäst på Childhood USA:s välgörenhetgalor som brukar hållas i staden varje år, och han var dessutom på plats hemma i Sverige när Madeleine och Chris gifte sig, frun Maya var såklart med.

Annons