Glädjebeskedet till prinsessan Christina efter den tuffa våren

glädjebeskedet till prinsessan christina

Kungens syster, Christina, är en av dem som har tvingats vara extra försiktig i coronakrisen. Men efter den tuffa våren fick hon ett riktigt glädjebesked!
Så lever prinsessan Christina i dag
Slå på ljud

Det har varit en tuff vår för kungens syster, prinsessan Christina. År 2016 fick hon diagnosen kronisk blodcancer. En sjukdom som innebar att hon fick genomgå regelbundna cellgiftsbehandlingar och dra ner på sina officiella åtaganden.

Men lyckligtvis var behandlingar effektiva och de senaste åren har Christina njutit av livet som pensionär och umgåtts mycket med sina barn och barnbarn. Sedan kom coronaviruset och plötsligt blev Christinas sjukdomshistoria ytterst närvarande igen. Som förra detta cancerpatient var hon extra utsatt och prinsessan var återigen tvungen att isolera sig för att undvika att bli smittad.

prinsessan christina

Livet har inte återgått till det normala men nu äntligen får Christina ett riktigt glädjebesked, mitt i coronakrisen.

Drottningens oro för Christina

Christina har därför inte träffat sina nära och kära under våren, vilket förstås har varit tufft. Den enda hon egentligen har umgåtts med på nära håll är maken Tord Magnuson, erfar Svensk Damtidning. Paret bor på Slottsbacken, mitt i city, men några större utflykter i den kungliga huvudstaden har det inte blivit.

Drottning Silvia är en av dem som har oroat sig för Christina

– Självklart. Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, sa Silvia i en intervju med Aftonbladet tidigare i våras.

Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina
Drottning Silvia är en av dem som har varit oroliga för prinsessan Christina.

När regeringen släppte lite på sina restriktioner, och meddelade allmänheten att det är okej att resa i Sverige, var det ett riktigt glädjebesked för Christina och Tord. Paret har nämligen ett sommarhus på Ingarö, i Värmdö kommun utanför Stockholm. En favoritplats som de, i vanliga fall, åker med till. Och nu kan de alltså återse favoritön och njuta lite av den svenska sommaren i Stockholms skärgård.

Foto: TT