Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet till prinsessan Christina efter den tuffa våren

18 jun, 2020, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
glädjebeskedet till prinsessan christina
Kungens syster, Christina, är en av dem som har tvingats vara extra försiktig i coronakrisen. Men efter den tuffa våren fick hon ett riktigt glädjebesked!
Annons
Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

Det har varit en tuff vår för kungens syster, prinsessan Christina. År 2016 fick hon diagnosen kronisk blodcancer. En sjukdom som innebar att hon fick genomgå regelbundna cellgiftsbehandlingar och dra ner på sina officiella åtaganden.

Men lyckligtvis var behandlingar effektiva och de senaste åren har Christina njutit av livet som pensionär och umgåtts mycket med sina barn och barnbarn. Sedan kom coronaviruset och plötsligt blev Christinas sjukdomshistoria ytterst närvarande igen. Som förra detta cancerpatient var hon extra utsatt och prinsessan var återigen tvungen att isolera sig för att undvika att bli smittad.

prinsessan christina
Livet har inte återgått till det normala men nu äntligen får Christina ett riktigt glädjebesked, mitt i coronakrisen.

Drottningens oro för Christina

Christina har därför inte träffat sina nära och kära under våren, vilket förstås har varit tufft. Den enda hon egentligen har umgåtts med på nära håll är maken Tord Magnuson, erfar Svensk Damtidning. Paret bor på Slottsbacken, mitt i city, men några större utflykter i den kungliga huvudstaden har det inte blivit.

Annons

Drottning Silvia är en av dem som har oroat sig för Christina

– Självklart. Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra, sa Silvia i en intervju med Aftonbladet tidigare i våras.

När regeringen släppte lite på sina restriktioner, och meddelade allmänheten att det är okej att resa i Sverige, var det ett riktigt glädjebesked för Christina och Tord. Paret har nämligen ett sommarhus på Ingarö, i Värmdö kommun utanför Stockholm. En favoritplats som de, i vanliga fall, åker med till. Och nu kan de alltså återse favoritön och njuta lite av den svenska sommaren i Stockholms skärgård.

Foto: TT

Annons