Glädjebeskedet till prinsessan Estelle

hovets besked om prinsessan estelle efter skidolyckan

Coronaviruset sprider sig med en hiskelig fart. I förra veckan stängdes Estelles skola ner på grund av en bekräftad smitta. Nu kommer hovet med nya besked om prinsessans skolgång.

Just nu är det många som är oroliga över coronavirusets kraftiga spridning, runt om i världen. Stockholm har i skrivande stund 233 bekräftade fall och en av de smittade går på prinsessan Estelles skola, Campus Manilla. Information om den smittade eleven kom i ett brev, som rektorn skickad ut till alla föräldrar.

Skolledningen valde därefter att stänga ner skolan i väntan på mer information. I två dygn fick barnen hållas hemma medan rektorn och lärare strålade samman i olika krismöten. Hovet var dock snabba med att meddela att Estelle inte var smittad med coronaviruset.

Prinsessan Estelle var hemma från skolan

– Det har funnits oro bland såväl elever, föräldrar som personal. Nu håller vi kontakt med myndigheterna för att få besked samtidigt som vi förbereder undervisning på distans om det skulle behövas, sa Campus Manillas vd Johan Nordenfalk till SVT Nyheter.

LÄS MER: VICTORIA TVINGAS STÄLLA IN – HOVET BEKRÄFTAR

Det har florerat rykten om att skolan eventuell skulle stängas ner igen. Men så har det inte blivit. Den här veckan har prinsessan Estelle gått i skolan som vanligt, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Ett glädjebesked – mitt i allt kaos. Estelle älskar att gå i skolan och vill förstås att vardagen, med alla kompisar, ska fortgå som vanligt. Om regeringen dock beslutar sig för att stänga ner skolor och förskolor kommer hovet naturligtvis att följa deras riktlinjer. Men än så länge har ingenting förändrats för prinsessan Estelle.

Foto: TT